Torsdag ble drapsdømte Doyle forsøkt henrettet, men det gikk galt: - Det var tortur

Henrettelsen måtte avbrytes.

DRAPSDØMT: Torsdag i forrige uke skulle Doyle Lee Hamm etter planen henrettes. Men han er fremdeles i live, etter at henrettelsen måtte avbrytes. Foto: NTB scanpix
DRAPSDØMT: Torsdag i forrige uke skulle Doyle Lee Hamm etter planen henrettes. Men han er fremdeles i live, etter at henrettelsen måtte avbrytes. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag skulle den drapsdømte 61-åringen Doyle Lee Hamm henrettes i Alabama.

Hamm er dømt til døden for drapet på en motellansatt under et ran i 1987.

Men da Hamm ble ført inn på dødscella for å få giftsprøyta gikk det meste galt. Han var inne på dødscella i to og en halv time før henrettelsen ble stanset, skriver CNN.

Fikk ikke satt sprøyta

Årsaken skal være, ifølge Hamms forsvarer Bernhard Harcourt, at personene som skulle sette giftsprøyta, ikke lyktes i å få den inn i årene til Hamm.

Harcourt har i månedsvis argumentert for at å ta livet av hans klient med giftsprøyte vil være en «grusom og uvanlig straff», fordi Hamms blodårer er alvorlig skadet som følge av kreft og «årevis av med intravenøs narkotikabruk».

I tillegg har Hamm Hepatitt C, en lang historie med anfall og epilepsi og flere signifikante hodeskader, ifølge Harcourt.

I september i fjor ble Hamm undersøkt av en doktor fra Columbia University Medical Center, og han fant at Hamm ikke hadde noen brukbare årer og at staten ikke ville lykkes i å injisere Hamm med den dødelige giften, skriver New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer