Torsdag gikk det galt igjen

Andre alvorlige MC-ulykke på to dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bare en dag etter at en mann omkom i en motorsykkelulykke på Romerike, skjedde en ny alvorlig ulykke, denne gang utenfor Haugesund: En 17-årig gutt ligger alvorlig skadd på sykehus etter at han frontkolliderte med en personbil. 

Frontkollisjon 

- Meldingen kom inn klokka 15.30. En 17-åring på lett motorsykkel kom over i motgående kjørefelt og traff en møtende bil, opplyser operasjonsleder Agnar Austerheim ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.no.

Ulykken skjedde på E134 ved Toskatjørn, på hovedinnfartsveien til Haugesund sentrum.

- Motorsykkelføreren ble først fraktet til Haugesund sjukehus, deretter til Stavanger universitetssjukehus. Han er alvorlig, men ikke livstruende skadd, og tilstanden er stabil, forteller Austerheim.

Sjåføren av personbilen, en 59-årig mann, kom uskadd fra kollisjonen, og er helt utenfor politiets søkelys etter ulykken.

- Det er på det rene at ulykken skjedde idet 17-åringen prøvde på en forbikjøring, sier operasjonslederen.

Redningsarbeidet og etterforskningen skapte store trafikale problemer på europaveien, som allerede var tett trafikkert, men i 17.20-tida var veien ved ulykkesstedet åpnet igjen.

FRONTKOLLIDERTE MED PERSONBIL: Under en forbikjøring kom den 17-årige motorsykkelføreren over i motgående kjørefelt og traff en møtende personbil i fronten. Foto: TURID HALSTENSEN
FRONTKOLLIDERTE MED PERSONBIL: Under en forbikjøring kom den 17-årige motorsykkelføreren over i motgående kjørefelt og traff en møtende personbil i fronten. Foto: TURID HALSTENSEN Vis mer

Høysesong

Sommeren er høysesong for MC-ulykker, forteller kommunikasjonssjef Kristin Øyen i Trygg Trafikk.

- I løpet av de tre sommermånedene omkommer over halvparten av alle som blir drept i motorsykkelulykker i løpet av et helt år. Vi ser en brå økning også om våren, da folk tar ut syklene sine, men den desiderte ulykkestoppen er om sommeren, sier Øyen til Dagbladet.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hva skyldes denne toppen?

- Først og fremst at det er da det er flest sykler ute på veiene på grunn av det gode været og de gode forholdene. Det er ikke nødvendigvis farligere å kjøre motorsykkel om sommeren enn ellers, understreker kommunikasjonssjefen, som har følgende råd til MC-førere:

- Tilpass kjøringen og farten etter forholdene. Spesielt viktig er det å bli sett i trafikkbildet; mange bilførere har vanskelig for å få øye på motorsykler i trafikken, sier Kristin Øyen i Trygg Trafikk.

Torsdag gikk det galt igjen
ALVORLIG SKADD: Mopedførerens skader var så alvorlige at han ble fraktet videre fra Haugesund sjukehus til Stavanger universitetssjukehus.