Torsdag gikk det galt igjen

Andre alvorlige MC-ulykke på to dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bare en dag etter at en mann omkom i en motorsykkelulykke på Romerike, skjedde en ny alvorlig ulykke, denne gang utenfor Haugesund: En 17-årig gutt ligger alvorlig skadd på sykehus etter at han frontkolliderte med en personbil. 

Frontkollisjon 

- Meldingen kom inn klokka 15.30. En 17-åring på lett motorsykkel kom over i motgående kjørefelt og traff en møtende bil, opplyser operasjonsleder Agnar Austerheim ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.no.

Ulykken skjedde på E134 ved Toskatjørn, på hovedinnfartsveien til Haugesund sentrum.

- Motorsykkelføreren ble først fraktet til Haugesund sjukehus, deretter til Stavanger universitetssjukehus. Han er alvorlig, men ikke livstruende skadd, og tilstanden er stabil, forteller Austerheim.

Sjåføren av personbilen, en 59-årig mann, kom uskadd fra kollisjonen, og er helt utenfor politiets søkelys etter ulykken.

- Det er på det rene at ulykken skjedde idet 17-åringen prøvde på en forbikjøring, sier operasjonslederen.

Redningsarbeidet og etterforskningen skapte store trafikale problemer på europaveien, som allerede var tett trafikkert, men i 17.20-tida var veien ved ulykkesstedet åpnet igjen.

FRONTKOLLIDERTE MED PERSONBIL: Under en forbikjøring kom den 17-årige motorsykkelføreren over i motgående kjørefelt og traff en møtende personbil i fronten. Foto: TURID HALSTENSEN
FRONTKOLLIDERTE MED PERSONBIL: Under en forbikjøring kom den 17-årige motorsykkelføreren over i motgående kjørefelt og traff en møtende personbil i fronten. Foto: TURID HALSTENSEN Vis mer

Høysesong

Sommeren er høysesong for MC-ulykker, forteller kommunikasjonssjef Kristin Øyen i Trygg Trafikk.

- I løpet av de tre sommermånedene omkommer over halvparten av alle som blir drept i motorsykkelulykker i løpet av et helt år. Vi ser en brå økning også om våren, da folk tar ut syklene sine, men den desiderte ulykkestoppen er om sommeren, sier Øyen til Dagbladet.no.

- Hva skyldes denne toppen?

- Først og fremst at det er da det er flest sykler ute på veiene på grunn av det gode været og de gode forholdene. Det er ikke nødvendigvis farligere å kjøre motorsykkel om sommeren enn ellers, understreker kommunikasjonssjefen, som har følgende råd til MC-førere:

- Tilpass kjøringen og farten etter forholdene. Spesielt viktig er det å bli sett i trafikkbildet; mange bilførere har vanskelig for å få øye på motorsykler i trafikken, sier Kristin Øyen i Trygg Trafikk.

Torsdag gikk det galt igjen
ALVORLIG SKADD: Mopedførerens skader var så alvorlige at han ble fraktet videre fra Haugesund sjukehus til Stavanger universitetssjukehus.