Torsdag: Hyllet Mæland på politimestermøte. Fredag: Overtok jobben hans

Odd Reidar Humlegård mente Øystein Mæland var den beste til å lede norsk politi.

NORGES NYE POLITIDIREKTØR:  Kripossjef Odd Reidar Humlegård ble håndplukket av justisminister Grete Faremo til å lede norsk politi etter 22. julikommisjonens massive slakt av politiet.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NORGES NYE POLITIDIREKTØR: Kripossjef Odd Reidar Humlegård ble håndplukket av justisminister Grete Faremo til å lede norsk politi etter 22. julikommisjonens massive slakt av politiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag hadde daværende politidirektør Øystein Mæland innkalt samtlige av landets politimestere til hastemøte på Blue Radisson Hotel på Gardermoen. 27 politimestere, sjefene for særorganene og topplederne i Politidirektoratet var samlet å legge strategien for norsk politis framtid.

Og hvordan politiet skulle møte kravene fra justisminister Grete Faremo, det politiske norske og offentligheten etter 22. julikommisjonens totalslakt av norsk politi.

Hyllet Mæland Den første av polititoppene som tok ordet og ga sin uforbeholdne støtte til Øystein Mæland var ingen andre enn daværende Kripos-sjef Odd Reidar Humlegård.

Overfor Dagbladet forteller flere kilder at Humlegård ikke sparte på superlativene, støtten og godordene til Øystein Mæland.

Humlegård skal i plenum tatt ordet og gitt klar beskjed om at han hadde direkte tillit til Mæland.

Humlegård og Kriminalpolitisentralen blir ikke direkte kritiserte av 22. julikommisjonen. Kripos-sjefen gjorde det i går klart overfor NRK at han ikke ønsker politidirektørjobben permanent.

De fleste hadde forventet at assisterende politidirektør Vidar Refvik ville bli konstituert. Det var trolig politisk umulig for justisminister Grete Faremo. Refvik blir kraftig kritisert i rapporten til 22. julikommisjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer