Torsdag kan du få Tamiflu uten resept

Influensamedisinen Tamiflu blir midlertidig reseptfri.

BLIR RESEPTFRI: Influensamedisinen Tamiflu virker også forebyggende mot influensa. 
Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet
BLIR RESEPTFRI: Influensamedisinen Tamiflu virker også forebyggende mot influensa. Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Influensamedisinene Tamiflu og Relenza blir reseptfrie fra torsdag, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet.  Fra torsdag innføres en midlertidig ordning som gjør det mulig å kjøpe legemidlene i apotek også uten resept. 

— Dette vil være et viktig tiltak for å gjøre disse legemidlene lettere og raskere tilgjengelig for pasientene, og for å lette håndteringen av pandemien, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en pressemelding.

Ordningen skal gjelde for pasienter som er influensasyke, personer som pleier andre med influensa og personer i risikogruppen som er utsatt for influensasmitte.

Legemidlene kan hentes av pasienten eller av en annen på vegne av pasienten. Når medisinen hentes, må det leveres et utfylt skjema til farmasøyten i apotek. Disse skjemaene vil være tilgjengelig i apotekene og på www.pandemi.no.

Samtidig blir legemidlene billigere enn vanlig. Tamiflu vil koste 50 kroner, og Relenza vil koste 51 kroner. Hvis man ikke har resept, må man i tillegg betale 20 kroner for rekvireringen på apoteket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer