Torsdag møtes 78 sparebanksjefer

- Men vi betaler ikke, sier styrelederen i Terra-Gruppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Styreleder Gabriel Block Watne avviser at Terra-Gruppen og sparebankene skal dekke kommunenes tap på investeringene i USA.

- Det er ikke forretningsmessig, juridisk eller moralsk riktig å kreve at Terra-Gruppen og sparebankene nå skal garantere for ytterligere midler til Terra Securities, sier styreleder Gabriel Block Watne.

Han mener en slik garanti ville være i strid med prinsippene for god forvaltning av betrodde midler som kjennetegner det norske sparebankvesenet.

- Viste vilje før konkursen

- Terra Securities har vist vilje til å finne en løsning med kommunene og strukket seg langt i sine forslag til løsninger. Muligheten for å komme fram til en løsning med kommunene har imidlertid falt bort fordi Terra Securities nå er slått konkurs etter at Kredittilsynet har varslet at selskapets konsesjoner blir trukket tilbake, sier styrelederen.

Block Watne er selv banksjef i Jæren Sparebank som er en av de ledende bankene i Terra Gruppen.

78 banksjefer møtes

Torsdag skal de 78 sjefene i sparebankene som eier Terra-Gruppen møtes i Oslo for å drøfte den alvorlige situasjonen i kjølvannet av konkursen i terra Securities.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer