Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Torsdag møtes 78 sparebanksjefer

- Men vi betaler ikke, sier styrelederen i Terra-Gruppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Styreleder Gabriel Block Watne avviser at Terra-Gruppen og sparebankene skal dekke kommunenes tap på investeringene i USA.

- Det er ikke forretningsmessig, juridisk eller moralsk riktig å kreve at Terra-Gruppen og sparebankene nå skal garantere for ytterligere midler til Terra Securities, sier styreleder Gabriel Block Watne.

Han mener en slik garanti ville være i strid med prinsippene for god forvaltning av betrodde midler som kjennetegner det norske sparebankvesenet.

- Viste vilje før konkursen

- Terra Securities har vist vilje til å finne en løsning med kommunene og strukket seg langt i sine forslag til løsninger. Muligheten for å komme fram til en løsning med kommunene har imidlertid falt bort fordi Terra Securities nå er slått konkurs etter at Kredittilsynet har varslet at selskapets konsesjoner blir trukket tilbake, sier styrelederen.

Block Watne er selv banksjef i Jæren Sparebank som er en av de ledende bankene i Terra Gruppen.

78 banksjefer møtes

Torsdag skal de 78 sjefene i sparebankene som eier Terra-Gruppen møtes i Oslo for å drøfte den alvorlige situasjonen i kjølvannet av konkursen i terra Securities.

Blant en rekke banksjefer NTB har snakket med er meningen delte om eierne bør bidra. Ikke alle er like kategoriske som styrelederen og banksjefen i den største eierbanken, Totens Sparebank. Banksjefen i Oppland vil ikke bidra med en krone.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling