- Torsken blir ikke dyrere

Lofotfiskerne får nå rekordpriser for torsken. Men fiskehandler Jarle Sundvall i Oslo tror neppe torsken vil bli spesielt dyrere for kundene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Lofoten hersker det nå reneste Klondykestemning til tross for lave fangster. Priser på opptil 30 kroner kiloen for torsk og skrei gir allikevel gode inntekter for fiskerne.

Men dette vil neppe ramme deg og meg, tror fiskehandler Jarle Sundvall i Torggata i Oslo. Han har solgt torsk og tilligende herligheter i Oslo sentrum siden 1963. Faren hans startet butikken i 1942.

- Torsk er ikke dyrt, og den vil ikke bli spesielt dyrere heller, mener Jarle.

Han selger torskefileten for 129 kroner kiloen i dag, og han tror neppe prisene vil gå mye over 130. Men han har nok av alternativer for de som gjerne vil ha noe billigere.

- Ørreten er jo fin, den går for 79 kroner kiloet. Og seien er jo fast og fin, den får du for 69.

Jarle mener folk bør åpne øynene for alt det andre spennende på torsken.

- Sprøstekt torsketunge, det er jo en delikatesse. Stek torsken, kok litt grønne grønnsaker og server med kokte poteter og smeltet smør er hans anbefaling.

- IKKE DYRT: Torsk er ikke dyrt mener fiskehandler Jarle Sundvall. Her med den litt dyrere krølltorsken.- Den er kutta ombord i båten og lagt i rennede vann. Da blir kjøttet mye fastere, lover Jarle.
DYRERE: Torsk er billigere enn biff. På Meny i Karl Johansgate i Oslo går indrefileten for 299 kroner kiloet. Torsken ligger 180 kroner under.