Torstein (33) gir fordommer noe av skylda etter valgsjokk

Det lå i kortene at Torstein Lerhol (33) skulle vinne valget og bli ordfører i hjemkommunen. I stedet gjorde Sp et krisevalg. - Vi sitter igjen som spørsmålstegn, sier han.

DÅRLIG VALG: Sp, anført av Torstein Lerhol (33), gjorde et historisk dårlig valg i Vang i Valdres. Foto: Svend Aage Madsen / Aller media
DÅRLIG VALG: Sp, anført av Torstein Lerhol (33), gjorde et historisk dårlig valg i Vang i Valdres. Foto: Svend Aage Madsen / Aller media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Alt» var duket for at muskelsyke Torstein Lerhol (33) kunne bli ordfører i hjemkommunen Vang i Valdres.

Hans parti, Senterpartiet, har hatt solid vind i seilene nasjonalt, med en partileder som kunne glise bredere og bredere for hver nye måling fram mot valgdagen.

Siste lokale måling, som var tatt opp i slutten av august, tydet på en oppslutning på rundt 42 prosent - marginalt bedre enn valgresultatet i 2015 - og at Sp skulle bli klart største parti.I stedet ble det et krisevalg for Senterpartiet i jordbrukskommunen i Valdres.

Krisevalg

Faktisk er det knapt noen kommune i landet hvor Senterpartiet opplever så stor tilbakegang som i nettopp Vang.

Fasiten viser at Sp går ned med hele 17 prosentpoeng sammenlignet med sist kommunevalg, til en oppslutning på 24 prosent.

- Vi sitter igjen som spørsmålstegn. Vi ledet på målingene, sier Senterpartiets ordførerkandidat Torstein Lerhol til Dagbladet.

Han tror noe handler om at den nåværende ordfører Vidar Eltun (Ap), ble belønnet med ny tunnel fra regjeringen i valgkampen, slik Ap i Vang har stått på for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer