Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Torsvik går av som partisekretær

Arbeiderpartiets partisekretær, Solveig Torsvik, går av. Martin Kolberg tar over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solveig Torsvik (46) trekker seg som partisekretær i Arbeiderpartiet. Ny partisekretær blir Martin Kolberg (52).

Solveig Torsvik er født i Stange i Hedmark, og ble valgt til partisekretær på Arbeiderpartiets landsmøte i 1996 etter Dag Terje Andersen. Hun ble gjenvalgt på landsmøtet i fjor.

Torsvik var valgt inn på Stortinget for Akershus i perioden 1993 til 1997. Hun har møtt fast som vararepresentant fra 1986 til 1989 og fra 1992 til 1993. Hun var statssekretær Kommunaldepartementet i to år fra 1990 til 1992.

Solveig Torsvik har vært omstridt som partisekretær, og flere ganger har det gått rykter om at hun kom til å bli skiftet ut på grunn av misnøye med partiledelsen. Etter valgnederlaget i høst var det flere anonyme Ap-kilder som tok til orde for å avsette Torsvik, men kritikken kom ikke til uttrykk offentlig.

Martin Kolberg er fra Buskerud, og er en nær venn av partileder Thorbjørn Jagland Han har vært statssekretær på Statsministerens kontor under Gro Harlem Brundtland, og statssekretær i Forsvarsdepartementet. Kolberg er vararepresentant for Jagland i inneværende stortingsperiode.

(NTB)

Hele Norges coronakart