Tørt dementi

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Noe overrasket leste jeg i Dagbladet at jeg skulle ha tilbragt mandag kveld i Trondheims Avholdsforening, hvor jeg innledet til generaldebatt - intet mindre - om «Frankrikes verste fiende», Kong Alkohol.

For å sitere George Bush fra en helt annen sammenheng: «Mandag kveld var jeg hjemme sammen med min hustru, og jeg var edru.» Men Dagbladets sak er ikke fullstendig grepet ut av luften, uten at den dermed blir særlig riktig, og bildet var jo pent. Jeg skal til Trondheim neste uke, men det er en helt annen skål. Tirsdag 6. april hadde jeg en kommentar på trykk i Aftenposten under tittelen: «Franskmennene oppdager en farlig fiende». Der skrev jeg om en bok av to franske leger som dokumenterer alkoholskadenes omfang i rødvinens og champagnens hjemland og omkostningene for det lokale helsevesen - om jeg så må si, et fortrinnlig og edruelig stykke journalistikk - og sikkert noe man kunne ha nytte av både i det nordenfjeldske og i Akersgata.

Per Egil Hegge

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer