- Tortur var hevn etter sexovergrep

To menn er varetektsfengslet etter at to menn i forrige uke ble kidnappet og mishandlet i Malmö. Den ene mannen døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På onsdag kveld i forrige uke stormet et titall bevæpnede menn inn i en leilighet i Sofielund i Malmö. De lette etter en navngitt mann. De fant ikke denne mannen, men tok i stedet med seg en 20 år gammel mann som befant seg i leilighetene.

Ifølge Aftonbladet.se tror svensk politi at kidnappingen var hevn etter et angivelig seksuelt overgrep mot ei tenåringsjente.

Varslet politiet - ble drept

En 29 år gammel kamerat dro fra leiligheten for å varsle politiet om at 20-åringen var bortført. Han anmeldte også mennene for trusler.

- Han var her og avla et vitneavhør, bekrefter Skåne-politiets informasjonsdirektør Lars Förstell overfor avisa.

29-åringen dro deretter tilbake til leiligheten, og han befant seg der da de samme mennene som hadde kidnappet kameraten vendte tilbake litt seinere. Denne gangen tok de 29-åringen med seg. Dagen etter ble mannen funnet drept i en skog nord i Skåne.

20-åringen som først ble bortført, overlevde langvarig mishandling, blant annet med kniv. Han hevder å ha blitt mishandlet på det groveste i flere timer, for så å bli dumpet i en park.

- De hadde øks, dro meg ut av bilen, brente håret mitt og skar nesten av meg tommeltotten og svidde meg med sigaretter, sa 20-åringen til Aftonbladet fra sjukesenga.

Tre pågrepet

På torsdag kveld meldte en 36-åring seg til politiet. Han innrømmet at han hadde vært med på begge kidnappingene, og for å ha deltatt i drapet på 29-åringen. Det var denne mannen som viste politiet hvor liket av 29-åringen var dumpet.

- Han har gjort visse innrømmelser, men for øvrig kan jeg ikke si mer, sier mannens forsvarer Jan-Anders Hybelius til Aftonbladet.se.

Seinere på torsdagskvelden ble også en en 33-årig mann pågrepet. Han nekter enhver befatning med både kidnappingen og drapet, men ble likevel varetektsfengslet i Malmö tingrett i dag.

En 29-årig mann ble pågrepet i går kveld. Han er mistenkt for å ha medvirket til kidnappingen.

Mannen som gjengen opprinnelig var ute etter, flyktet fra Sverige etter den første trusselen fra gjengen for halvannen uke siden.