Torturert fordi hun var transvestitt

Vanessa var transvestitt - og ble bare 47 år gammel. Hun ble trolig torturert til døde av politiet på grunn av sin seksuelle legning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Argentinske Vanessa Lorena Ledesma ble 11. februar i fjor arrestert etter tumulter på en bar i Csrdoba i Argentina. Fem dager seinere var hun død. Dødsårsaken var ifølge politiet hjertestans, men obduksjonen avdekket synlige tegn på tortur.

Minst 70 land gikk inn i et nytt årtusen med lover som forbyr sex mellom mennesker av samme kjønn. I mange av disse landene utsettes transseksuelle og homofile for tortur og mishandling.

Torturert og voldtatt

- De kom ved midnatt og sa de ville vise meg noe. Så tok de av meg klærne og voldtok meg. Jeg husker jeg ble voldtatt av to, så besvimte jeg, sier den lesbiske menneskerettighetsforkjemperen Christine fra Uganda. Hun ble torturert og voldtatt i september 1999, og risikerte livsvarig straff for sin seksuelle orientering. Hun klarte å flykte.

«Tortur på grunn av seksuell orientering og kjønnsidentitet» heter den omfattende rapporten som Amnesty offentliggjør i dag. Dagbladet har fått tilgang på rapporten, som avdekker omfattende overgrep mot homofile, bifile og transseksuelle i alle verdensdeler. Eksemplene er mange. De tortureres for å komme med tilståelser, voldtas for å kureres og drepes fordi de betraktes som søppel, skriver Amnesty i rapporten. Homofile risikerer i dag dødsstraff i blant annet Sudan, Saudi-Arabia, Yemen, Iran, Afghanistan, og Pakistan. I tillegg dømmes homofile til lange fengselsstraffer i en rekke land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer