Torturert med drill, tang, kniv og sigaretter

Lungesyk estlender holdt fanget ei uke i Trondheim. Flere års fengsel for fem kidnappere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fem menn i alderen 21-29 år bosatt i Trondheim ble i dag dømt for å ha deltatt i frihetsberøvelsen og den ekstreme mishandlingen av en 32 år gammel estlender i oktober i fjor. Dommen lyder på fra halvannet til fire og et halvt års fengsel.

Én av de seks tiltalte ble frikjent. I tillegg ble estlenderen tilkjent 150 000 kroner i oppreisning av Trondheim tingrett.

Narko-oppgjør

En amfetaminhandel der to andre estlendere stakk av med om lag 30 000 kroner som tilhørte en eller flere av de tiltake, skal ha vært utgangspunktet for konflikten. Da 32-åringen ble satt igjen som sikkerhet for pengene på en parkeringsplass på Kattem i Trondheim, startet helvetesuka.

Den tok ikke slutt før han selv klarte å hoppe fem meter ned til bakken ut av et vindu i andre etasje, og karre seg fra sitt tredje «fengsel» ved Jonsvatnet i Trondheim til et bolighus.

Før dette hadde han blitt holdt fanget i to leiligheter i Trondheim sentrum. Der ble han bundet og utsatt for trusler, slag og spark, men den mest groteske volden startet ikke før han ble fraktet i baksetet på en bil til klubblokalet «Dead Boys Racing».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer