Torturert med pisker og nåler

En 45-åring fra Buskerud mishandlet sin kone seksuelt i 14 år. I dag ble han dømt til seks års fengsel og må betale 100 000 kroner i oppreisning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen falt i Eiker, Modum og Sigdal herredsdrett i dag, melder NRK Buskerud.

Den mishandlede kvinnen - som nå er skilt fra mannen - har på grunn av mishandlingen en anslått medisinsk invaliditet på 25 prosent.

I tillegg til fengselsstraff og oppreisningssum, må mannen betale nesten 12 000 kroner i erstatning for kvinnens legeutgifter.

Kvinnen skal i løpet av 14 år ha blitt mishandlet med blant annet pisker, nåler og andre gjenstander. Hun skal ha blitt truet til å gå med på mannens ønsker.

- Tiltalte har målbevisst og hensynsløst praktisert sin sterkt avvikende seksualitet på fornærmede uten tanke på hennes følelser og de fysiske og psykiske skadevirkninger dette har medført for henne. Den mishandling som tiltalte dømmes for er svært grov. Det er i rettspraksis ikke funnet tilsvarende saker, står det i premissene for dommen.

Den sakkyndige i saken, professor Berthold Grünfeld, uttaler at «enkelte av overgrepene må betegnes som seksuell tortur».