Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Torturert og hengt

Politiet i Stockholm frykter at en ung mann først ble torturert på det grusomste før han ble hengt. Da han ble funnet, var han død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MÄRSTA (Expressen/Dagbladet): Eva Ongu var på morgentur med sine Jack-Russel-hunder da hun oppdaget mannen, som var hengt med en kjede rundt halsen.

Det var like etter klokka ti i går formiddag kvinnen gjorde den fryktelige oppdagelsen.

- Jeg bruker alltid å følge gangveien bak huset og fortsette ned i skogen. I går begynte en av hundene å markere ved å gjø og dra i lenken.

- Jeg fulgte etter inn i skogen og så plutselig mannen. Først trodde jeg at han gjemte seg bak treet, men da jeg kom nærmere, så jeg at han var hengt i grana. Ifølge Eva Ongu var mannen kledd i fritidsjakke, hadde treningsbukser og treningssko. Fra venstre tinning hadde det rent blod som hadde satt seg i ansiktet og på jakka.

- Det så ut som han hadde blitt skutt i hodet eller fått et slag i tinningen. Etter den sterke opplevelsen sprang Eva Ongu hjem, fikk tak i mobiltelefonen og varslet politiet.

Hun forteller at det natt tillørdag var høylytt fest i en leilighet ikke langt unna stedet dermannen ble funnet hengt. Stockholmspolitiet tok seg i går ettermiddag inn i leiligheten. 16 personer ble tatt med til avhør.

Blodspor i leiligheten

Anna-Karin Hasselroth, vaktsjef ved avdelingen som etterforsker hendelsen bekrefter at de etterforsker hendelsen, som en drapssak. En av de 16 som ble tatt inn til avhør har status som mistenkt for drap, alternativt grov mishandling eller medvirkende til en annens død.

Inne i leiligheten skal politiet ha sikret blodspor.

Politiet har ennå ikke identifisert den døde mannen, men de tror at han er mellom 25 og 35 år. På spørsmål om de tror mannen er blitt torturert, svarer Anna-Karin Hasselroth i stockholmspolitiet at det kan hun ikke svare på.

- Kan han ha blitt hengt mens hans fortsatt var i live?

- Vi skal nå bringe klarhet i hvordan han døde og få svar på om han ble hengt levende.

HENGT LEVENDE? Stockholmspolitiet tror den drepte mannen ble torturert før han ble hengt.
FULL FEST: 16 personer som var sammen på fest i en leilighet like ved funnstedet, ble tatt inn til avhør i går. En av de 16 har status som mistenkt.