Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Torturert på Guantanamo

Brevet slapp gjennom sensuren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En britisk statsborger som sitter på Guantanamo-basen på Cuba, hevder via sin advokat at han blir utsatt for «grufull tortur» og drapstrusler.

Fredag offentliggjorde Moazzam Beggs advokat et fire sider langt håndskrevet brev, som på en eller annen måte er kommet igjennom sensuren på Guantanamo. Begg hevder i brevet at han blir torturert av amerikanerne.

- I flere avhør, spesielt i Afghanistan, ble jeg truet med tortur, utsatt for grufull tortur, drapstrusler og andre avhørsmetoder, skriver Begg.

Guantanamo-fangen sier også at han har vært vitne til at to medfanger har dødd som følge av hard behandling av amerikanske soldater.

36 år gamle Begg insisterer på at han er en lovlydig britisk statsborger som aldri har møtt Osama bin Laden og aldri har vært medlem av al-Qaida eller andre halvmilitære organisasjoner.

Begg, som er fra Birmingham i England, har sittet på den amerikanske Guantanamo-basen i to år etter å ha blitt arrestert i Pakistan i 2002.

(NTB)

UTEN LOV OG DOM: Fangene i den amerikanske leiren på Cuba er ikke verken siktet, tiltalt eller dømt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media