FRUSTRERTE: Innbyggerne i Mexico har lenge demonstrert mot narko-massedrapene som foregår i landet. I helga ble enda 26 personer drept. Foto: NTB Scanpix
FRUSTRERTE: Innbyggerne i Mexico har lenge demonstrert mot narko-massedrapene som foregår i landet. I helga ble enda 26 personer drept. Foto: NTB ScanpixVis mer

Torturert, skutt og dumpet

Narkotikakrigen i Mexico har krevd minst 26 nye ofre i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom fredag og lørdag ble 16 personer funnet drept i delstaten Chihuahua, seks i Sinaloa og fire i andre delstater.

Torturert Seks av de drepte i Chihuahua hadde blitt torturert før de ble skutt og dumpet i byen Balleza. Tre av dem hadde forbindelser til ordføreren i byen, ifølge politiet.

Minst 70.000 mennesker er drept i Mexico siden 2006, da den daværende presidenten erklærte krig mot narkotikakartellene.

Fram til utgangen av oktober var 10 485 mennesker drept i narkokrigen i Mexico i 2012, blant dem 656 kvinner.

49 lik I fjor var det en rekke brutale drap og i mars ble lemlestede lik av 49 mennesker funnet i nærheten av Monterrey nord i Mexico - dumpet i søppelsekker på motorveien.

Sinalao, en av landets 31 delstater, og kjent som senter for kokainsmugling fra Mellom- og Sør-Amerika til USA.

Rivaliserende kartell Mexicos narkotikakrig er en væpnet konflikt som foregår mellom rivaliserende narkotika-kartell og myndighetenes militære styrker i Mexico. Forsøket på å slå ned på narkotikatrafikken har ført til at flere ledere av narkotika-kartellene er blitt arrestert og dermed har konflikten økt i omfang med utstrakt forekomst av kidnappinger, vold og korrupsjon.

Mexico er hovedåren for smugling av ulovlige narkotiske stoffer over grensen til USA fra Sentral- og Syd-Amerika.

NTB