Torturert til å tilstå drap

Politisjef Jon Burge i Chicago brukte systematisk bruk av vold og tortur for å presse ut tilståelser fra mistenkte. Nå tar guvernøren i Illinois affære og løslater fire dødsdømte menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les intervju med dødsdømte Stanley Howard her.

Alle saker gjennomgått

Guvernør George Ryan i Illinois løslater sannsynligvis fire dødsdømte menn i løpet av dagen, skriver CNN. Guvernøren vil også vurdere å omgjøre alle dødsstraffene i delstaten til livsvarige fengselsstraffer. Kunngjøringen kommer i kveld norsk tid.

Ryan skal holde to taler. En av talene blir holdt ved Northwestern University. Journaliststudenter ved Northwestern University avslørte etter nitidig gransking at det satt uskyldige personer på dødscelle i delstaten. Alle henrettelser i Illinois ble derfor stoppet i 2000.

Professorer og advokater i Illinois har bedt Ryan om å omgjøre alle dødstraffer fordi de kan være avsagt på feil grunnlag. Ryan har sagt at han ønsker å skille klinten fra hveten og bare vil omgjøre straffene som er feil. Nå har alle fangene på dødscelle fått sakene sine gjennomgått på nytt.

Torturerte fanger

Rettsskandalen i Chicago endte med at den tidligere politisjefen, Jon Burge, fikk sparken etter at en intern etterforskning viste systematisk bruk av vold og tortur for å presse ut tilståelser fra mistenkte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer