Torturert til døde

LONDON: Anna Climbie (8) ble sendt fra fattigdom på Elfenbeinskysten til det som foreldrene trodde skulle medføre et bedre liv i England for den vesle jenta. Men det endte i tragedie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drøyt ett år etter at hun kom til London døde hun, etter systematisk mishandling av sin tante og hennes kjæreste. Obduksjonsrapporten viser at Anna hadde 128 merker etter slag og spark på kroppen. Denne groteske sannheten kom for en dag i rettssalen på Old Baily, der Annas tante - Marie Therese Kouao (44) og hennes kjæreste Carl Manning (28) - ble dømt til livsvarig fengsel for å ha mishandlet, sultet og torturert det vesle tantebarnet til døde.

- Det denne lille jenta har måtte gjennomgå er over et normalt menneskes fatteevne, heter det i dommen.

Bundet

Detaljene omkring Annas brutale død er forferdelige. Blant annet ble Anna bundet med tape på føtter og hender og puttet i en sekk naken for opptil 24 timer av gangen - i et kaldt og fuktig badekar. Hun ble også systematisk nektet mat, sparket og slått. Dommeren i saken karakteriserte tante Marie for «djevelsk ond».

Anna ble sendt til sin tante i London av sine foreldre, som hadde skrapt samme nok penger til billetter.

Kraftig kritikk

Pappa og mamma ville at deres jentunge skulle få en sjanse til skolegang og trygghet, og et bedre liv enn det de kunne gi henne i slumområdene i en av Elfenbeinskystens byer.

Den britiske regjeringen har nedsatt en undersøkelseskommisjon som skal gjennomgå hva som faktisk har skjedd i saken siden Anna kom til London i 1997. Blant annet blir både barnevernet og det lokale politiet kraftig kritisert for å ha forsømt sin omsorgsplikt denne saken.

Anna døde av mishandlingen i februar 1999, men det er først nå saken brettes ut i all sin tragedie.

<B>TORTURERT:</B> Her er Anna Climbie på armen til sin tante - som nå er dømt for å ha torturert sin lille niese til døde.