Torturerte 15-åring i fire timer

En 15-åring fra Nordland skal natt til onsdag ha blitt mishandlet på det groveste i over fire timer. Strøm fra en lampettledning, gjenstander og slagvåpen skal ha blitt brukt mot gutten, som skal ha kommet i kontakt med de angivelige mishandlerne over internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Avisa Nordland på sin nettside.

Guttens familie skal ha fått beskjed fra legene at han var heldig som overlevde mishandlingen, ifølge an.no.

To gutter på 18 år er pågrepet av politiet og varetektsfengslet. De to har status som siktede i saken.

- Kom i kontakt på internett

Mishandlingen av 15-åringen skal ha skjedd fra klokka fire på natta til skolen startet onsdag morgen. Overgrepene skal ha vært så grove at 15-åringen ble sendt fra legevakta til behandling på Nordlandssykehuset.

Den 15 år gamle gutten skal ha kommet i kontakt med en av de angivelige mishandlerne over chatteprogrammet MSN på internett. Han skal deretter, tidlig på morgenkvisten, ha oppsøkt en av de to. Det skal være da mishandlingen startet. De to siktede skal ha nektet 15-åringen å forlate leiligheten ved å spikre igjen vinduer og og dører. Gutten skal ha blitt utsatt for slag og spark med gjenstander, en stol mot hodet og et støvsugerrør. Det skal også ha blitt brukt strøm mot guttens hender, via en lampettledning.

Avhør

Politiet kunne i går ikke si noe om den påståtte mishandlingen, ettersom politijuristene streiket. Dagbladet fikk imidlertid bekreftet at det ble foretatt avhør i saken i går kveld.

- Vi har avhørt to gutter på 18 år. De er siktet i saken, sier operasjonsleder Andre Almbakk til Dagbladet.

Ved Nordlandssykehuset kunne ingen gi noen informasjon om saken i går kveld.