Torturerte i dop-rus

En skamfull guttegjeng møtte i går i retten for å svare på hvorfor de hadde mishandlet og voldtatt et 14 år gammelt avisbud i Oslo. - Vi var rusa, og mistet kontrollen over situasjonen, forklarte en angrende 19-åring, og tok på seg hovedskylden for det som hadde skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg skjønner ikke hvordan jeg kunne gjøre noe så perverst. Det hadde aldri skjedd hvis jeg ikke var rusa, sa 19-åringen lavmælt da han avga forklaring i retten.

- Det har ikke bare ødelagt den unge guttens liv. Også mitt er ødelagt, sa han.

Rusa på Blitz

Ifølge tiltalebeslutningen skal 19-åringen ha mishandlet, truet og voldtatt et mindreårig avisbud. Han erkjente seg straffskyldig, men nektet for å ha gjennomført voldtekten.

Den groteske mishandlingen og voldtekten skal ha skjedd i fjor vår. En guttegjeng fra en av Oslos østlige bydeler skal angivelig ha bedt 19-åringen og hans 20-årige kamerat om hjelp til å sette avisbudet på plass. De skal ha mistenkt ham for å stå bak et bilinnbrudd, og å ha tagget på en boligblokk samt å ha solgt dop til en av guttenes lillebror.

- Jeg og kameraten min hadde vært på Blitz-huset og kjøpt dop. Vi hadde røyket hasj og tatt tre-fire piller rohypnol hver da jeg ble oppringt. Like etter var vi på vei for å «ta» den vesle gutten, forklarte ham.

Skulle betale

De møtte guttegjengen som var oppdragsgiverne, og bestemte seg for å vente på avisbudet. Da 14-åringen kom gående, tvang 19-åringen ham med inn i en kjellerbod. Her byttet han og 20-åringen på mishandlingen.

- Vi ville tvinge ham til å betale 15000 kroner for skadene han hadde gjort, men han nektet, forklarte de to ungdommene til retten.

Da avisbudet nektet å innrømme at det var han som sto bak ugjerningene, tok de ham med på gutterommet til en av de andre i gjengen.

Flasker og kniv

Her tvang 19-åringen ham til å kle seg naken og fortsatte mishandlingen. Blant annet forsøkte han å tvinge en flaske inn i endetarmsåpningen.

- Jeg forsøkte, men klarte ikke å gjennomføre det fordi jeg var svært rusa, forklarte han retten.
Det var 19-åringen som skal ha stått for forsøket på voldtekt. De andre tre i gjengen forholdt seg passive til det som skjedde på gutterommet, og unnlot å gripe inn.

Innimellom mishandlingen skal 14-åringen ha blitt tvunget til å sitte naken i hundestilling i 30-40 minutter mens gjengen så på en voldsfilm.

Hjemme i huset var også foreldrene til den da 17 år gamle gutten. Etter en stund forflyttet gjengen seg til et skogholt i nærheten. Her skal flere ha rispet ham med kniv. Først da 14-åringen skulle gå for å hente penger hos en kamerat, slapp han fri. Da foreldrene til denne kameraten fikk se 14-åringen, slo de alarm og varslet politiet.

I dag vil de tre andre ungdommene i guttegjengen forklare seg for Oslo byrett.

ANGRENDE SYNDER:</B> Det var en ydmyk guttegjeng som i går forklarte seg i retten. - Jeg er lei meg for det som skjedde, og det vil aldri skje igjen, sa den antatte hovedmannen bak ugjerningen (foran). <br>