Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Torturerte Leslie (36) til døde i skrekk-kjeller

Earl Stefanson (41) bygde seg privat torturkjeller som i «Nattsvermeren».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Den amerikanske taktekkeren, som er sønn av en tidligere Hell4s Angels-leder, møtte fredag i Alameda County Superior Court i Oakland i California. Stefanson står tiltalt for å ha torturert og drept 36 år gamle Leslie Lamb, melder NBC.

Fant blod fra tre kvinner

Politiet er også på søken etter flere ofre. I tillegg til blodspor etter drepte Lamb, fant politiet blod fra to andre kvinner i 41-åringens private torturkammer.

26. august kjørte Earl Stefanson hardt skadde Leslie Lamb til Highland Hospital, hvor hun kort tid etter ble erklært død. Stefanson framholdt at han hadde funnet henne i en bil, men undersøkelser av denne bilen viste at kvinnen ikke hadde vært i den.

Deretter gikk politiet inn i 41-åringens hus. I kjelleren fant de et rom de har beskrevet som «veldig mørkt og skremmende selv for erfarne politietterforskere».

Påtalemyndigheten vil ikke gi ytterligere detaljer, men trekker parallellen til torturkjelleren i grøsserfilmen «Nattsvermeren» med originaltittelen «Silence Of The Lambs».

I dette torturkammeret skal Stefanson ha torturert Leslie Lamb. Han mistenkes også, basert på blodfunn, for å ha torturert ytterligere to ikke-identifiserte kvinner.

Ifølge politiet, ser det ut som om Stefanson har forsøkt å vaske bort alle bevis for at Leslie Lamb har vært i huset hans.

BYGDE TORTURKAMMER I KJELLEREN:  - Skremmende, selv for erfarne politietterforskere, sier politiet om torturkjelleren til  Earl Stefanson (41) Foto: SCANPIX
BYGDE TORTURKAMMER I KJELLEREN: - Skremmende, selv for erfarne politietterforskere, sier politiet om torturkjelleren til Earl Stefanson (41) Foto: SCANPIX Vis mer

Uløste drap

Politiet vet foreløpig ikke om de to andre torturofrene er døde eller fremdeles i live. Derfor går de nå gjennom uløste drapssaker i Oakland på søken etter liknende tegn på tortur som Leslie Lamb ble utsatt for.

Earl Stefanson ga seg ikke frivillig da politiet skulle arrestere ham forrige tirsdag. Oakland-politiet måtte ha assistanse fra Hayward-politiet før de klarte å bringe Stefanson i varetekt etter en vill biljakt.

Stefanson var også, ifølge politiet, svært lite snakkesalig og samarbeidsvillig etter arrestasjonen. Likevel har politiet, gjennom bekjente av Stefanson, funnet ut at Stefanson og Lamb skal ha hatt et forhold i flere måneder. I perioden de var sammen skal Stefanson flere ganger ha vært voldelig mot Leslie Lamb.

Politiet er kjent med at Stefanson også tidligere har vært voldelig mot kvinnelige bekjentskaper.

Det knytter seg spenning til om Earl Stafanson vil erklære seg skyldig eller ikke. Han har mye å svare for i retten denne uka.

image: Torturerte Leslie (36) til døde i skrekk-kjeller
DØDE ETTER MASSIV TORTUR: Leslie Lamb (36) døde etter å ha blitt torturert i kjelleren, mener politiet.
KOPIERTE NATTSVERMEREN: Antony Hopkins spilte hovedrollen som Hannibal i filmen nattsvermeren.
NATTSVERMEREN: Politiet som var på stedet, mener han kan være inspirert av filmen Nattsvermeren.
KAOTISK HJEM: Bildene fra Earl Stefansons hjem.
<B>VOLDELIG: Earl Stefanson har vært voldelig mot sine kjærester tidligere. Politiet fant blodspor fra ytterligere to kvinner i torturkjelleren, og aner ikke om de er i live eller ikke.
TORTURKAMMER I KJELLEREN: Her i dette huset til taktekkeren Earl Stafanson fant politiet torturkammeret.