Torturerte skilpadden Bob

Forsøkte å kutte av skallet hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i California har arrestert en mann for å ha mishandlet landskilpadda Bob, skriver AP.

Jose «Tony» Mosqueda (18) er arrestert for å ha stjålet den 25 år gamle og 19 kilo tunge Bob. Skilpadda ble stjålet fra familien Sullivans hage 7. juli og kraftig mishandlet. Bob ble kastet mot en murvegg, han ble kuttet med kniv i bakbeina og i nakken, og gjerningsmannen forsøkt skjære skilpadda ut av skallet sitt.

Mosqueda er arrestert for dyremishandling og tyveri.

– Det gir en god følelse, det er fint på en måte. Hendelsen rørte ved hjertet, og derfor er det godt å ha arrestert noen, sier politimann Jack Richards.

Vitneforklaringer førte til pågripelsen.

Autistisk sønn

Bob er ikke en hvilken som helst skilpadde. I tillegg til å tilhøre den utrydningstruede Afrikansk landskilpadde, er han bestevennen til en seks år gammel autistisk gutt, sønnen til Dorothy og Bill Sullivan.

Sønnen deres snakker sjelden med noen, men med Bob pleier han å småprate.

Bob ble etter mishandlingen dumpet bak et boligfelt. En anonym tipser ringte familien og fortalte hvor de kunne finne han.

MISHANDLET: Landskilpadden Bob ble mishandlet av en 18-åring. Etter forholdene har han det bra, men blir fremdeles foret gjennom en sonde i halsen. Foto: SCANPIX/AP Photo/Ventura County Police Department
MISHANDLET: Landskilpadden Bob ble mishandlet av en 18-åring. Etter forholdene har han det bra, men blir fremdeles foret gjennom en sonde i halsen. Foto: SCANPIX/AP Photo/Ventura County Police Department Vis mer

Politiet vet ikke hva motivet for ugjerningen var, men Richards sier det ikke virker som om gjerningsmannen hadde til hensikt å spise dyret.

Eieren av rehabiliteringssenteret «Turtle Dreams» («Skilpaddedrømmer»), sier at Bobs sjanser for å bli helt frisk igjen er gode, men han fores fremdeles gjennom en sonde i halsen.