Torturoffer (16) på byen med sin torturist (18)

- Kanskje jeg kommer til å tilgi deg, men jeg kommer ikke til å glemme, sa offeret (16).

TILTALT: Den tiltalte 18-åringen (bildet) har drukket øl med torturofferet (16). Torturofferet sa til ham at han kanskje kunne tilgi, men aldri glemme, det som skjedde. Foto: Håkon Eikesdal
TILTALT: Den tiltalte 18-åringen (bildet) har drukket øl med torturofferet (16). Torturofferet sa til ham at han kanskje kunne tilgi, men aldri glemme, det som skjedde. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no:) De var alle i samme vennegjeng. Nå sitter to av dem som fornærmede og åtte av dem på tiltalebenken i den såkalte tortursaken i Haugesund.

Etter snart én ukes forhandlinger, er det klart at de fornærmede utrolig nok omgås eks-vennene som både torturerte og mishandlet dem 3. desember i fjor.

Side om side med det vonde blodet man kan ane i rettssalen, pågår det en slags forsoningsprosess mellom partene, kanskje fordi de uansett nå er nødt til å se hverandre i øynene de snaut to ukene rettssaken pågår.

Under forklaringsrunden i går nektet den torturtiltalte 26-åringen for å ha brukt strykejern på 16-åringen. I dag erkjente han å ha stemplet et strykejern på gutten.

«Min beste kompis»I går fortalte en av de tiltalte guttene (18) at han kvelden i forveien hadde vært på byen og tatt en øl med det 16 år gamle torturofferet. Før bortføringen og den flere timer lange brutale mishandlingen i desember i fjor, hadde 16-åringen vært «min beste kompis», sa han.

Men det var 18-åringen som lurte 16-åringen i fella, og siden deltok aktivt i den grusomme torturen gjennom ei hel natt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer