Torturoffer sparket av Norsk Folkehjelp

Mohammed Omer hadde mottatt en pris i utlandet. Så ble han torturert ved ankomst til Israel. Nå har Norsk Folkehjelp gitt ham sparken.

FIKK SPARKEN AV NORSK FOLKEHJELP: Mohammed Omer ble først torturert i Israel. Foto:  EUP & IMAGES / Juha ROININEN
FIKK SPARKEN AV NORSK FOLKEHJELP: Mohammed Omer ble først torturert i Israel. Foto: EUP & IMAGES / Juha ROININEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AMSTERDAM/AARNHEM (Dagbladet): Palestineren Mohammed Omer kjenner seg fremmed i Nederland, hvor han har bodd siden oktober for å få behandling for skadene som han ble påført 26. juni i fjor på den israelske grensestasjonen ved Allenby-brua.

Omer hadde vært i Storbritannia for å motta Martha Gelhorns Pris for journalistikk. Han reiste til Amman i Jordan og skulle dra gjennom Israel hjem til Gaza med diplomatisk eskorte fra Nederland.

Men på grensa ble Omer undersøkt, avkledd, ydmyket og torturert, mens den nederlandske diplomaten uvitende ventet utenfor, ifølge hans egen beretning, som ble skrevet ned to dager etterpå og som Dagbladet sitter med.

Legene som har undersøkt ham, sier skadene hans samsvarer med den mishandling som han forteller om og som i dagligtale kalles tortur.

FNs særskilte utsending til Midtøsten, Richard Falk, har gjengitt hans beretning i en rapport uten å trekke den i tvil, noe Norsk Folkehjelp heller ikke gjør.

- Jeg kan ikke vente med å bli ferdig her, jeg trodde aldri legenes behandling ville ta så lang tid. Jeg vil tilbake til Gaza og fortsette livet, sier han i et møte med Dagbladet ved en av kanalene i Amsterdam.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer