Tørum måtte gå

- Det var det eneste riktige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uansett sympatierklæringer til Tørum, så er det ingen tvil om at det eneste riktige er å få på plass en ny trener, med masse pondus, på Lerkendal. Med få unntak har RBK prestert under enhver kritikk gjennom det meste av sesongen. At de greier å heve seg i CL er da ingen overraskelse. Det har med holdninger, kultur, innstilling og et meget sterkt ønske om å vise hele verden at de fortsatt duger å gjøre.

Men det holder ikke å prestere på dette nivået noen få ganger gjennom en lang sesong. Dersom laget skal utvikle seg må de prestere på dette nivået hele veien. Ikke minst på treningsfeltet og i den hjemlige ligaen. At noen kan finne på å si at det ikke er trenerens ansvar det gutta gjør på banen, hører ingen steds hjemme. Det er jo akkurat det som er trenerens jobb, selv om Riseth i et intervju forsvarte Tørum gjennom å si at trenerne ikke kan løpe for den som til en hver tid spiller.

Men det er jo nettopp det som er trenerens jobb og trenerens lodd. Får han ikke til dette, så gjør han en for dårlig jobb. Uansett om han da er dyktig rent faglig eller som skrevet, er en veldig hyggelig og ryddig fyr. Han kan ikke få fortsette i jobben når laget hans svirrer rundt i ingenmannsland. Det må da alle skjønne!

Med det mannskapet Tørum rår over, skulle de ihvertfall kjempet om gull i tippeligaen, i cupen og i Royal League. Men hva er ståa! Null gull/medalje i serien og tidlig exit på hjemmebane i cupen mot svake Odd.

Derfor sier vi takk til Tørum for festen i Champions League, takk for nå og ønsker han lykke til videre i karrieren. Så skal vi ta gullet tilbake til Trondheim neste sesong.

For det er jo der det hører hjemme!

TILLEGG: