<strong>SELVPORTRETTER:</strong> Mannen som nå har Torunn Husviks stjålne iPhone er glad i å ta bilder av seg selv. Dagbladet har valgt å sladde bildene.
SELVPORTRETTER: Mannen som nå har Torunn Husviks stjålne iPhone er glad i å ta bilder av seg selv. Dagbladet har valgt å sladde bildene. Vis mer

Torunn følger en fremmed manns liv gjennom sin frastjålne mobil

- I helga hadde han på seg dress, så da var han nok på noe halvformelt igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torunn Husvik ble frastjålet mobilen da hun feiret sin egen 30-årsdag i august, men i forrige uke skjønte hun at telefonen i aller høyeste grad fortsatt er i bruk.

Torunns Icloud-konto, Apple tjeneste for å synkronisere bilder, kontakter og informasjon mellom forskjellige plattformer, er fortsatt knyttet til telefonen. Hennes hvite Iphone 5 brukes i disse dager av en mann som er glad i nachspiel og å ta selvportretter - såkalte «selfies».

Det var Adresseavisen som først skrev om Torunn Husviks frastjålne mobil.

- Jeg oppdaget dette først i forrige uke. Inntil videre er det litt festlig, og det kan være at vi greier å få tak i ham basert på bildene han legger ut, sier Torunn Husvik til Dagbladet.

- Nachspielfotograf Husvik, som til daglig jobber som lærer og er aktiv i Arbeiderpartiet, presiserer at hun ikke kan vite at mannen som nå bruker telefonen hennes er den som har stjålet telefonen, og at han også kan ha kjøpt telefonen brukt i god tro.

- Han har lastet opp bilder siden 10. september og totalt er det snakk om 200 bilder. Jeg vil oppsummere ham som en nachspielfotograf, sier Husvik, som nå kan følge den mystiske mannens tilværelse gjennom bildene han tar på telefonen.

- Vi har noenlunde samme døgnrytme, og vi prøver begge å begrense festing til helgene. I helga hadde han for eksempel på seg dress, så da var han nok på noe halvformelt igjen, sier Torunn.

Utelukker ikke vennskap - Hvis du får tak i ham, kan det hende at dere blir venner?

HVOR ER DETTE? Kom med tips til 2400@db.no hvis du kjenner deg igjen her. Det kan hjelpe Torunn Husvik å finne personen som nå har hennes stjålne mobil.
HVOR ER DETTE? Kom med tips til 2400@db.no hvis du kjenner deg igjen her. Det kan hjelpe Torunn Husvik å finne personen som nå har hennes stjålne mobil. Vis mer

- Ja, kanskje. Vi er omtrent på samme alder, men det gjenstår å se. Hvis han ikke er den som stjal telefonen min og ikke visste at det var tyvegods, så kanskje kanskje.

Foreløpig er bildene en kilde til humor i hverdagen. Torunn Husvik vurderer også å publisere bildene på Instagram, hun vil i så fall vurdere om bildene skal sladdes.

- Du har ikke tenkt på at det kan være at du begår et overgrep mot denne mannen når du ser på hans private bilder?

- Først tenkte jeg litt på det, men det kommer inn på min Icloud-konto. Hvis det er sånn at du har kjøpt telefonen i god tro, så skal det litt til å laste opp til en annens Icloud-konto, sier Torunn Husvik.

<strong>TELEFONTRØBBEL:</strong> Torunn Husvik fikk mobilen stjålet. Nå laster den nye «eieren» opp bilder på hennes iCloud-konto. Foto fra en tidligere anledning: Berit Roald / Scanpix
TELEFONTRØBBEL: Torunn Husvik fikk mobilen stjålet. Nå laster den nye «eieren» opp bilder på hennes iCloud-konto. Foto fra en tidligere anledning: Berit Roald / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer