Toska-advokat skal forsvare Egypt-pågrepet

Takket nettopp ja til jobben og refser UD. - Noen ganger lar de folk seile sin egen sjø.

 VIL BIDRA:  I dag takket stjerneadvokaten, Øystein Storrvik, ja til å engasjere seg i saken om den norske tobarnsmoren som sitter pågrepet på flyplassen i Kairo. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix. Foto(innfelt): Privat.
VIL BIDRA: I dag takket stjerneadvokaten, Øystein Storrvik, ja til å engasjere seg i saken om den norske tobarnsmoren som sitter pågrepet på flyplassen i Kairo. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix. Foto(innfelt): Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg takket nettopp ja til saken. Dette er en norsk kvinne som har havnet i et rettssystem som er veldig annerledes fra Norge. Denne kvinnnen trenger mye mer bistand fra norske myndigheter enn det hun får i dag, sier advokat Øystein Storrvik til Dagbladet.

Dagbladet kan avsløre at som tidligere blant annet har forsvart NOKAS-tiltalte David Toska, i dag takket ja til å engasjere seg i saken om den norske tobarnsmoren som sitter pågrepet på flyplassen i Kairo.

Hun er siktet av egyptisk myndigheter for angivelig å ha kidnappet og mishandlet sin egyptiske eksmann.

Refser UD Advokaten skal møte UD i morgen tidlig. Han ønsker handling fra myndighetene, og forteller til Dagbladet at dette kommer til å være et samtalemne på møtet.

- Det er kaos i landet og hun er i en sånn vanskelig situasjon at norske myndigheter bør gå mer drastisk inn for å hjelpe henne. Det mener jeg virkelig. De har en autoritet som virkelig kan gjøre ting enklere i denne saken, sier han.

Før han fortsetter:

- UD har en vaklende praksis i hvordan de engasjere seg i saker som har med nordmenn pågrepet i utlandet å gjøre. Noen ganger går UD fullt inn og noen ganger lar myndighetene folk seile sin egen sjø, sier han.

Underdirektør i UD, Frode Andersen er totalt uenig i uttalelsene fra den rutinerte advokaten.

- Det utsagnet faller på sin egen urimelighet. Jeg stiller meg fullstendig uforstående til dette og det er et utsagn som får stå for hans regning. Vi må forholde oss til at hun er ettersøkt i Interpol og er arrestert basert på den etterlysningen, sier Andersen til Dagbladet.

Han forteller at hun får konsulærbistand som er normal prosedyre i slike saker.

- Problemet i denne saken er at det er litt vanskeligere å slippe til på grunn av all uroen som pågår i Egypt, men vi tilbyr henne hjelp på lik linje med alle andre i hennes situasjon, fortsetter han.

Kritisk til Egypt Tobarnsmoren sitter på en celle på flyplassen i Kairo. Hun har fått låne en telefon som Dagbladet kan nå henne på.

- Jeg er veldig glad for at Storrvik vil bidra i denne saken. Jeg vet at jeg er siktet, men jeg er uskyldig i denne saken og jeg trenger hjelp fra norske myndigheter, sier den pågrepne kvinnen til Dagbladet.

- Jeg er sliten og syk, men jeg må bare holde ut, fortsetter tobarnsmoren.

Kvinnen tilbringer nå sin femte dag på flyplassen.

Etter hva Dagbladet erfarer skulle hun i går bli flyttet til et kvinnefengsel i Hurghada, men på grunn av opptøyene og demonstrasjonene som akkurat nå pågår i Egypt, må den norske kvinnen bli på flyplassen inntil videre.

Dagbladet følger saken.

 - USKYLDIG:  - Jeg er veldig glad for at Storrvik vil bidra i denne saken. Jeg vet at jeg er siktet, men jeg er uskyldig i denne saken og jeg trenger hjelp fra norske myndigheter, sier den pågrepne kvinnen til Dagbladet. Foto: Privat.
- USKYLDIG: - Jeg er veldig glad for at Storrvik vil bidra i denne saken. Jeg vet at jeg er siktet, men jeg er uskyldig i denne saken og jeg trenger hjelp fra norske myndigheter, sier den pågrepne kvinnen til Dagbladet. Foto: Privat. Vis mer