Toska får 20 års fengsel

David Toska fikk sin siste dom i Oslo tingrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): David Toska ble i dag dømt til totalt 20 års fengsel i den såkalte Wonderboy-saken, norgeshistoriens største hasjsak.

Denne straffen legges oppå de 18 årene han fikk i Høyesterett for NOKAS-ranet. Det betyr at David Toska må sone 20 år i fengsel før han er fri.

I denne straffen ligger også ranet av Postens Brevsenter i Oslo, og et mislykket ran av Norsk Medisinaldepot. Toska valgte i august i år og tilstå disse forholdene, for å slippe flere rettssaker.

I dag mottok han det som kan bli hans siste dom uten noen synlig reaksjon. En betydelig tynnere Toska var iført blå dongeribukser og lyseblå skjorte, og satt sammen med sin forsvarer Øystein Storrvik på bakerste benk i sal 828 i Oslo tingrett.

På tilhørerbenken satt Toskas samboer og mor til hans barn.

Toska var en av nesten tjue personer som deltok i smuglingen av nesten 800 kilo hasj fra Nederland til Norge. 30. november 2004 ble en trailer full av hasj stoppet på Svinesund.

Danny Bungard skal ha vært hovedmannen bak smuglingen av de enorme hasjpartiet. Han ble pågrepet sammen med David Toska i Spania.

I dag ble Danny Bungard dømt til 15 års fengsel i Oslo tingrett.