- Toska finansierte Equicez

Finansierte debutplata og brukte studioet som bankboks

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rapperen Casts hyllest til David Toska på Bylarm i Stavanger og Øya-festivalen i Oslo i år var kanskje ikke så merkelig likevel. Ifølge Dagsavisen er det tette bånd mellom NOKAS-siktede Toska og hip hop-miljøet.

Oppbevarte 800 000 i lokalene

I flere år skal Toskas forretningspartner Bård Kaste (34) ha oppbevart store pengesummer for Toska i et armert bomberom i kontorfellesskapet til magasinet Kingsize, promofirmaet Strike Marketing, butikken Blackout og platestudioet Pass-It. Inntil 800 000 kroner skal ha blitt gjemt her. Dette kom fram da Kaste vitnet i den såkalte «koffertsaken» mot finansaktobaten Thomas Øye i forrige uke.

- Hit kom Toska flere ganger og hentet pengene, senest 250 000 kroner i mars 2004, sa han i retten, ifølge avisa.

Pengene skal ha blitt brukt til å delfinansiere NOKAS-ranet.

Finansierte Equicez-plata

Toska og Kaste skal ikke bare ha oppbevart penger for hip hop-kollektivet. Gjennom firmaet sitt D&B Holding skal de også ha finansiert Equicez´ debutplate «State of Emergency», platestudioet til Pass-It records og ombygging av lokalene i Møllergata 37 i Oslo, der de holdt til sammen med Strike Marketing og butikken Blackout. Både Toska og Kaste skal ha hatt fri tilgang til lokalene.

Politiets beredskapstropp stormet lokalene i mai i fjor, på jakt etter Toska. Den gangen fant de kvitteringer på utstyr som kan knyttes til NOKAS-ranet.

- FINANSIERT AV TOSKA: Rapperne F´EM One (t.v) og Cast, ifølge en tiltalt i «koffertsaken».
- FINANSIERT AV TOSKA: Rapperne F´EM One (t.v) og Cast, ifølge en tiltalt i «koffertsaken». Vis mer

Julian Kibsgaard, som startet opp Kingsize og Pass-It, sier til avisa at han ikke kjenner til oppbevaringen av pengene. Pass-It sliter i dag med økonomien.

BRUKTE STUDIO SOM BANKBOKS: NOKAS-siktede David Toska skal ha oppbevart så mye som 800 000 kroner i lokalene til Pass-It Records