- Toska forsynte meg med anabole steroider

Den tiltalte 26-åringen fra Sandnes møtte David Toska jevnlig i månedene før Nokas-ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): David Toska og den tiltalte sandnesmannen (26) utviklet et fortrolig forhold basert på omfattende og ulovlig salg av anabole steroider.

Men også 26-åringen sier han reagerte da han kom over bager med våpen i leiligheten som Toska leide av Dan Pettersen.

- Min første tanke var at dette ville jeg ikke ha noe med å gjøre. Jeg ville si til David at han måtte fjerne veskene, forklarte 26-åringen i retten i dag.

I bagene var det flere våpen, hjelmer, en håndgranat, CS-gass, klær og skuddsikre vester.

Varslet ikke politiet

- Dette var jo et rent krigsutstyr, det slo deg ikke at dere burde varsle politiet om dette? spurte dommer Helge Bjørnestad.

- Nei, jeg ville bare distansere meg fra det, svarte 26-åringen.

Han fortalte for retten at kameraten Dan Pettersen verken syntes sjokkert eller forferdet over våpenfunnene i sin egen leilighet. Snarere syntes Pettersen det var litt kult å vise fram våpnene, var 26-åringens inntrykk.

Skjuler kontakt

I månedene før Nokas-ranet møttes 26-åringen og David Toska ukentlig, noen ganger oftere.

Toska kom med bager med anabole steroider som 26-åringen solgte videre til et stort marked i Stavanger-regionen.

26-åringen ville ikke svare på hvilken mellommann som formidlet den første kontakten til David Toska. Det var 26-åringen som koplet Toska til Dan Pettersen, som var villig til å leie ut sin leilighet i Nedre Dalgate.

Dommer Bjørnestad syntes det var rart at Toska betalte så mye som 10.000 kroner i månedlig husleige for en nedslitt leilighet som huseieren fortsatt fikk disponere.

Lav profil

Vinteren 2004 fortalte David Toska til 26-åringen at han hadde behov for å holde en lav profil en periode. Sandnes-mannen fikk i oppdrag å handle mat for Toska. Maten ble levert på forskjellige steder, og Toska kom til møtene med forskjellige biler.

- Han sa vel at noen personer var etter ham. Jeg tenkte at han hadde rotet seg borti feil folk. Men ellers er David en hyggelig mann, han er trivelig å snakke med, forklarte 26-åringen. 

Han er den eneste av de tiltalte som ikke er varetektsfengslet. Han fikk bare så vidt begynt å forklare seg før retten ble hevet for dagen.

I morgen skal 26-åringen forklare seg om blant annet kontakten med Dan Pettersen ransdagen, og gi sin versjon av pengeoverføringene mellom de to.

Pettersen har forklart at han fikk til sammen 5250.000 kroner i kontanter fra 26-åringen.

TILTALT: David Aleksander Toska.