Toska fortsetter forklaringen

I dag vises video fra pengeinnkrevingen. Dagbladet.no følger «koffertsaken».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGHUS (Dagbladet.no): I går forklarte David Toska seg i retten, da «koffertsaken» begynte i Oslo Tinghus.

Toska unngikk å svare på hvem som ga han pengene han lånte ut til Thomas Øye, Zoran Obuskovic og Harald Stian Undrum. I dag viser forsvarer Øystein Storrvik videoen som Toska tok da han skulle kreve pengene inn igjen, og Toska fortsetter forklaringen.

I retten i går sa Toskas forsvarer blant annet at det er NOKAS-saken som er Toskas hovedfokus. Likevel avga Toska sin forklaring i går, selv om han unnlot å si hvor pengene kom fra.

Toskas alibi, Peter A. Nielsen, unnlot å møte i retten i går, og hverken forsvarer eller noen andre vet hvor han er. Toska mener pengene han lånte til Øye, var penger han hadde skaffet på lovlig vis fra Nielsen.

Politiet, på sin side, mener pengene er en del av ransutbytte fra tellesentralen til DNB på Løren. Tellesentralen ble ranet i august 2000, hvor de fem ranerne fikk med seg rundt 60 millioner kroner. Ranet er et av de største uoppklarte ranene i Norge.

<B>I HUMØR:</B> Her sitter David Toska sammen med en av sine forsvarere. Han var i godt humør i går, og smilte og lo sammen med sine advokater.
<B>SIKKERHET:</B> Store sikkerhetsstyrker fra politiet var på plass i Oslo Tinghus.
<B>SJEF I RETTEN:</B> Heidi Heggedal er dommer i den såkalte koffertsaken som startet i Oslo tingrett i går.