Toska har blitt skolelys

Har tatt tre eksamener bak murene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I Gulating lagmannsrett sa David Toska at han skulle bli en fagnerd mens han sonet sin straff for å ha begått norgeshistoriens største ran. Da Toskas forsvarer, Øystein Storrvik, holdt sitt innlegg i høyesterett i formiddag, la han vekt på klientens leselyst. Riksadvokat Tor-Aksel Busch la ned påstand om 21 års forvaring med en minstetid på ti år, og Storrvik kjempet for å unngå dette i retten i dag.

Skolelyset Toska

- Han har avlagt tre eksamener i fengselet, fortalte Storrvik. Forsvareren la vekt på at Toska hadde gode karakterer mens han gikk på Fagerborg videregående, helt til han sluttet i tredje klasse.

- Han har gode studierutiner i fengselet. Han har tilpasset seg varetektssituasjonen.

Organisatoren bak NOKAS-ranet har også regelmessig kontakt med sønnen som nå nærmer seg fire år.

- Dette ble lagt godt til rette fra politiets side da han kom tilbake fra Spania i 2005. Han har regelmessig kontakt med samboeren og familien for øvrig, sa Storrvik.

Toskas forsvarer trakk også fram kjendismomentet i saken.

- NOKAS-deltagerne har blitt eksponert mye. Dersom man har blitt kjent gjennom en kjent straffesak ligger forholdene dårlig til rette for å begå ny kriminalitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer