Toska kan dømmes etter mafiaparagrafen

I dag startet NOKAS-saken igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): I dag startet NOKAS-saken opp igjen i Gulating lagmannsrett etter juleferien. Aktoratet starter med sin prosedyre, og det er ventet at de vil bruke to-tre dager. Deretter er det forsvarernes tur til å prosedere før juryen trekker seg tilbake.

Lagmann Daniel Lunde startet dagen med å melde fra om alle de 13 på tiltalebenken kan dømmes etter den såkalte mafiaparagrafen, paragraf 60 a.

Før jul kom forsvarerne til David Toska, Ridvan Halimi,  Johnny Thendrup og Ikmet Kodzadziku med en begjæring om at de fire ikke skulle kunne dømmes etter denne paragrafen.

Toska, Thendrup og Halimi ble pågrepet i utlandet og norske myndigheter nevnte ikke mafiaparagrafen da de forlangte de tre utlevert til Norge.

For å dømmes etter paragraf 60a må juryen svare ja på om NOKAS-ranet ble «utøvet som ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe». 60a er en straffeskjerpende paragraf som kan medføre inntil fem års ekstra fengselsstraff

I DAG STARTER PROSEDYRENE:</B> David Toska pekte og forklarte i bakgården til det tidligere Nokas-bygget i Stavanger 23. oktober under lagmannsrettens åstedsbefaring i forbindelse med ranet på tellesentralen.