Toska kan ha planlagt ny flukt

Ville gjemme seg i Colombia

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tatt mens han leste om at vennen var arrestert

David Toska satt og leste aviser på internett da spansk politi stormet inn og arresterte ham og en kamerat. Men Toska leste ikke bare norske aviser på nett mens han satt på kafe. Han leste også colombianske nettsider, ifølge spanske aviser.

Toska var ikke spesielt stødig i spansk. Til Aftenposten beskriver eieren av nettkafeen Toskas spansk som «ikke spesielt god». Likevel leste 29-åringen spanskspråklige sider fra Latin-Amerika. Det får politiet til å tro at den mistenkte planla å flykte videre til Colombia, der det er langt tryggere å være norsk og etterlyst enn i Spania. Det er både mer ugjennomsiktig for politiet og vanskeligere å få i stand utlevering av en mistenkt fra Colombia enn fra Spania.

Siden Toska neppe klarer å følge med på nyhetsstrømmen på spansk, er det mer sannsynlig at han studerte områder der det er mulig å oppholde seg og kikket på boligutleie for å finne et nytt skjulested.

De to pågrepne kjørte leiebil og hadde med seg mye bagasje da de ble arrestert. Det kan peke i retning av at de to var i ferd med å forflytte seg videre da politiet slo til.

Toska kan ha planlagt ny flukt