-  Toska kjøpte 300 kg narko

David Toska kan bli tiltalt for forsøk på å smugle 300 kilo amfetamin til Norge, mens han var etterlyst for NOKAS-ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener amfetaminpartiet til en verdi av ca. 25 millioner kroner solgt kilovis, var finansiert med NOKAS-penger.

Dagbladet har tidligere avslørt at Toska er siktet for å ha smuglet til sammen 850 kilo hasj til Norge før jul i 2004. Politiet ga saken navnet «Wonderboy», oppkalt etter den antatte hovedmannen, Danny Bungard.

Tre biler

Den første bilen med 350 kilo hasj kom 29. november, og ble stoppet vest for Oslo. Neste bil kom dagen etter, og ble stoppet ved Svinesund med over 400 kilo hasj.

Ifølge en politirapport, som inneholder opplysninger om den antatte hasjsmuglingen til Toska og kameraten Danny Bungard, går det fram at det samme forbindelse skulle komme med tredje bil med 300 kilo amfetamin til Norge litt over ei uker etter hasjtransportene.

Etter at politiet slo til mot de to første transportene, kom aldri den tredje bilen. En polititeori er at bakmennene i utlandet ble varslet om beslagene og arrestasjonene i Norge.

18 siktet

I alt 18 personer er siktet for selve narkotikasmuglingen i Wonderboy-saken. I alt 25 personer er siktet i sakskomplekset. Politiadvokat Irlin Irgens ved Oslo politidistrikt håper å få sendt en påtaleinnstilling til statsadvokaten før, eller rett etter, påske.

 NY TILTALE? David Toska kan bli tiltalt for forsøk på smugling av 300 kilo amfetamin. Foto: Erling Hægeland
NY TILTALE? David Toska kan bli tiltalt for forsøk på smugling av 300 kilo amfetamin. Foto: Erling Hægeland Vis mer

-  Det er ikke tatt stilling til om forsøk på innførsel av amfetamin blir en del av tiltalepostene i vår innstilling, sier Irgens.

Ingen har vært formelt siktet for forsøk på amfetamin-innførsel.

David Toskas forsvarer, Øystein Storrvik, sier at han foreløpig ikke vil kommentere den såkalte Wonderboy-saken.