Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Toska på skolebenken

- Jeg syns plutselig det er kjempegøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger (Dagbladet.no): Etter at aktor Tor Christian Carlsen var ferdig med sin utspørring, var det David Toskas advokat, Øystein Storviks tur.

Det ble blant annet lagt vetk på at Toska har startet et nytt liv som student i fengselet.

- Kjempegøy

- Da jeg ble tatt i Spania hadde jeg hele tiden tenkt at når jeg blir tatt er dette livet over. Og det har jeg bestemt meg for fra denne dagen. Etter et år på rømmen gjør man en del regnskap over hva man har gjort, og det er ikke noe man kan fortsette med. Særlig etter tingretten hvor det med skole kom opp. Jeg syns plutselig det er kjempegøy, så nå blir det å komme i gang med det.

- Hvilke forandringer føler du selv har skjedd, spurte forsvarer Storvik.

- Jeg kjenner at nå så vekker ikke kodeksbrudd noen vonde følelser for meg som det gjorde før. Jeg er mottagelig for andre ideer og inntrykk.

Positiv

Toska forklarer at han er innstilt på å sitte ti år i fengsel.

SLITEN STUDENT: David Toska var så sliten at retten måtte slutte tidlig i dag. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
SLITEN STUDENT: David Toska var så sliten at retten måtte slutte tidlig i dag. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer

- Jeg er jo veldig positiv og tenker at alt skal gå bra. I fengsel er alle primære behov dekket og du kan fokusere på andre ting.

- Det tok litt tid, man må få litt kondisjon, til slutt leste jeg hele dagen og tok eksamen, forklarer Toska, som tok historie i våres.

- Du er splittet fra familie, men får bare gjøre det beste ut av det.

David Toska har forklart at han føler seg dårlig, så retten ble derfor avsluttet klokken halv tre. I morgen vil advokat John Christian Elden fortsette sin utspørring.