Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Toska sendte honnør til ranslaget sitt

19 år er greit så lenge han slapp forvaring. Og milliongjelda er til å leve med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): David Alexander Toska må belage seg på mange år bak murene, men det så ikke ut til å plage ham nevneverdig i rettssalen i dag. Som vanlig smilte og spøkte Toska.

Da retten var hevet løftet han hånden til pannen og sendte en honnør til sine venner på tiltalebenken. Det hele minnet om en general som ber sine soldater om å tre av.

Voldsomt press

- Vi har hatt et eneste mål under saken, og var at han ikke fikk forvaring. Det fikk han ikke, så sånn sett var han fornøyd med resultatet, sier Toskas forsvarer Øystein Storrvik.

Toska var en av tre som ba om betenkningstid, og ikke anket på stedet.

- 19 år er en betydelig straff for en 30-åring. Vi skal vurdere anke veldig nøye. Vi får se hva påtalemyndigheten gjør. De har jo påstått forvaring og ikke fått det, sier Storrvik.

Selv om Toska virker rolig og smiler, så er det ikke slik under overflaten.

Han har vært under et voldsomt press, selv om det kanskje ikke har sett slik ut. I dag ble han ført ut og satt rett på flyet etter dommen. Så helt hvordan har det nå, vet jeg ikke, sier hans advokat.

Millioner i gjeld

Selv om Toska sammen med sine meddømte nå står økonomisk ansvarlig for et beløp på flere titalls millioner kroner, mener hans forsvarer at akkurat det ikke vil ødelegge livet til Toska og de andre når de en dag kommer ut av fengselet.

- Det finnes heldigvis regler i Norge som gjør at man kan leve normalt selv om man har for stor gjeld, sier Storrvik.

Han forstår at det kan virke vanskelig å forholde seg til så store summer, men realiteten blir det samme for Toska.

- Selv om gjelda er stor, så har det ikke noe å si hvor gigantisk den er, så Toska ser positivt på fremtiden, sier Storrvik.

HILSTE RANSLAGET: - Jeg stikker nå, sa Toska og hilste ranslaget da han forlot retten.
LANDET MED ET SMIL: Slik ankom David Toska Stavanger Lufthavn Sola i går kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling