Toska sier seg skyldig

Erkjente straffskyld, og ga slengkyss til samboeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • LES OGSÅ: Hvem drepte Klungland?

  STAVANGER (Dagbladet.no): David Aleksander Toska erkjente straffskyld for Nokas-ranet, mens Kjell Alrich Schumann svarte nei på spørsmålet om han erkjente skyld for ranet.

  Erling Havnå erkjente delvis skyld for ranet, men nektet for å ha vært med på ranet av Postens brevsentral i Oslo i 2003.


  Nekter


  Metkel Negassie Betew nektet også for å ha vært med på ranet, det samme svarte Ikmet Kodzadziku på dommer Helge Bjørnestads spørsmål.

  Lars-Erik Andersen sa at han var helt uskyldig. Johnny Tendrup erkjente delvis straffskyld, mens broren Thomas Thendrup nektet.

  De øvrige tiltalte erkjente ikke straffskyld.


  Munter tone


  Dommer Helge Bjørnestad klarte å holde en lett og munter tone da han spurte om de tiltaltes personalia. Tiltalen er svært alvorlig, men i retten i morges var stemningen avslappet.

  David Aleksander Toska gjenkjente sin samboer blant tilhørerne, og de to slengte slengkyss til hverandre. Ellers virket Toska nervøs, gjentatte ganger førte han hendene gjennom håret og blikket flakket.

  I lenker
  Med fotlenker rundt føttene ble de 13 tiltalte ført inn i rettssalen på Forus ved Stavanger like før klokken 8.30 i dag.

  De tiltalte var alvorlige, bare Ridvan Halimi smilte og vinket til slektninger på tilhørerbenken.

  Erlign Havnå og David Aleksander Toska vekslet et blikk og et nesten umerkelig nikk, ellers var det ingen tegn til gjenkjennelse og eller gammelt vennskap. Toskas samboer var også til stede i salen.

 • LES OGSÅ: Hvem drepte Klungland?
SKYLDIG: David Alexander Toska erklærte seg skyldig da dommeren spurte. Foto: Scanpix
SKYLDIG: David Alexander Toska erklærte seg skyldig da dommeren spurte. Foto: Scanpix Vis mer
VINKET: Med et smil om munnen vinket Ridvan Halimi til familien på tilskuerbenken.
DOMMER: Sorenskriver Helge Bjørnestad skal sammen med tingrettsdommer Thor Henning Auestad og tre meddommere avgjøre skyldspørsmålet i NOKAS-saken.