Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Toska tilbød 2,5 millioner til hver raner

Nokas-dømte Thomas Ingebrigtsen snakker i politiavhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ransmennene ble tilbudt 2,5 millioner kroner hver av David Aleksander Toska for å utføre Nokas-ranet. Det har Nokas-dømte Thomas Ingebrigtsen (27) fortalt i politiavhør før ankesaken etter ranet kommer for retten i neste måned.

27-åringen er dømt for medvirkning til grovt ran i Nokas-saken. Han skal ha hjulpet hovedmannen Toska med forberedelsene til ranet i Stavanger-området. Mannen selv ble tilbudt 1,25 millioner for sin hjelp, og det var Toska selv som fortalte at ranerne skulle få det dobbelte.

Ifølge et politiavhør med politiførstebetjent Torbjørn Aasbø i Kripos, fikk mannen tilbudet i et møte med Toska 12. april - sju dager etter ranet - ved Tennisland i Sandnes, skriver Stavanger Aftenblad.

Ingebrigtsen hevder at han ikke tok i mot pengene der og da fordi han ikke hadde muligheter for å oppbevare så mange penger på trygt vis. Men han sa ikke nei til tilbudet, og har forklart at han var i Oslo flere ganger etter ranet for å komme i kontakt med Toska. Men han hevder at han ikke har fått noen penger.

Den domfelte 27-åringen har forklart at han møtte David Toska også dagen etter ranet. Da dro han til Skjeneholen i Rogaland for å hente medisiner til en nå død kamerat av Toska.

Halimi og Andersen

På dette skjulestedet traff han både Toska, Ridvan Halimi og Lars-Erik Andersen, som alle er dømt for Nokas-ranet.

Vaskemaskinen gikk på skjulestedet, og Toska klippet i stykker noe Sandnes-mannen ifølge sin politiforklaring tror var finlandshetter. Han spylte tøybitene ned i toaletter.

image: - Toska tilbød 2,5 millioner til hver raner

Ifølge Sandnes-mannens nye forklaring skal han ha oppfordret David Toska til å melde seg - på spørsmål fra Toska selv. Det virket som Toska, Halimi og Andersen var bekymret for at politiet skulle storme huset og skyte.

Anabole steroider

Er kamerat med Dan Pettersen og drev et utested med ham i Sandnes. Thomas Ingebrigtsen er ikke blant de 11 som sto tiltalt for å utføre selve ranet, men var mellommann da David Toska fikk leie Dan Pettersens hus før og etter ranet.

Ifølge tiltalen visste han at boligen ble brukt til lagring av skytevåpen og ransutstyr. Han skal også ha gjort ærend for ranerne, slik at de slapp å vise seg ute. Ingebrigtsen er ikke tidligere dømt, men ble i fjor pågrepet og siktet for salg av anabole steroider.

NY RETTSRUNDE: David Aleksander Toska hilser til sine meddømte etter dømsavsigelsen i tingretten i mars i år. Nå venter ankesaken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media