Toskas forsvarer raser mot Øye

- Har lurt alle siden han solgte leksikon på Karl Johan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LES OGSÅ:
Øye kan unngå dom
Selvsikker Toska smilte i retten

(Dagbladet.no): I rettspausen kom NOKAS-siktede David Toskas forsvarer Øystein Storrvik og holdt en tordentale for pressen.

- Thomas Øye har lurt alle siden han solgte leksikon på Karl Johan. Nå har han også lurt påtalemyndigheten, sier Storrvik, og sikter til forvirringen rundt Øyes tilståelse i dag.

Storrvik reagerer sterkt på at Thomas Øye har fått sin egen rettsprosess.

- Det er en skandale at påtalemyndigheten og domstolene gir særbehandling til Øye på denne måten, han er en mann som hele tiden har lurt andre, raste Storrvik.

- Brøt avtale

Ifølge Storrvik har Øye hatt en avtale med påtalemyndigheten om at han skulle tilstå i henhold til siktelsen i dag, men at han nå trekker seg og avgir en forklaring som avviker.

Hans klient David Toska og flere andre må møte til hovedforhandling i saken 16. august. Også under bevisopptaket i går uttrykte Storvik misnøye med at Øye får avgi forklaring i forkant, og slipper belastningen med å møte i august.

- URETTFERDIG: Toska-forsvarer Øystein Storrvik sier Thomas Øye har lurt alle, og reagerer på det han kaller særbehandling av finansmannen i retten. Her fra bevisopptaket i Oslo tingrett i går. Foto: Scanpix
- URETTFERDIG: Toska-forsvarer Øystein Storrvik sier Thomas Øye har lurt alle, og reagerer på det han kaller særbehandling av finansmannen i retten. Her fra bevisopptaket i Oslo tingrett i går. Foto: Scanpix Vis mer

Øye selv uttrykte at han var glad for det.

- Livet går bra

Thomas Øye, som på grunn av vill akrobati på finansmarkedet ble slått personlig konkurs i Norge i 2002, forteller på sin side til pressen at livet hans går bedre enn på lenge.

- Jeg ser lyst på livet, og det har jeg ikke gjort på mange år. Jeg har tatt et oppgjør med meg selv, og på mange måter startet et nytt liv, hevder finansmannen.

Han bor i dag i Dubai. Herfra styrer han sine nye forretningsvirksomheter som konsulent. Han vil ikke utdype dette, men sier at han blant annet driver med eiendom.

Øye forteller at han nå gjør det godt i forretningene.

- Jeg har vært heldig og fått et fantastisk godt nettverk der både og i Kina, der jeg har kontakter på topp politisk og økonomisk nivå, forteller han.

Har solgt gjelda

Ifølge Øye selv han hatt en gjeld på 140 millioner kroner. Opprinnelig var det et 50-talls kreditorer han skyldte penger til, men nå er gjelda kjøpt opp av en person - møbelhandler Svein Jønsson. Tromsøværingen Jønsson skal være en såkalt vennligsinnet kreditor, som i så fall vil kunne gi Øye muligheten til å starte opp igjen for fullt med finansvirksomheten.

Øye tror ikke heleridommen vil innebære lang fengselsstraff, siden han sier han ikke tok eller brukte noen av Toskas fem millioner kroner personlig.

- Men jeg vil ta straffen som en mann, og gleder meg til å bli ferdig med saken, sier han.

- HUN ER BLITT LURT: Toskas forsvarer Storvik i samtale med aktor Marit Formoe i går. Storrvik sier til pressen at hun er blitt lurt av Thomas Øye.
HELERISIKTET: Thomas Øye i retten torsdag og fredag.