Toskas kamerat arrestert

En 33 år gammel forretningspartner til David Aleksander Toska, alias «Mesterhjernen», er siktet for heleri i forbindelse med millionlånet fra Toska til finansakrobaten Thomas Øye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

33-åringen, som eier et markedsføringsfirma sammen med ransetterlyste David Aleksander Toska, ble pågrepet utenfor Oslo ved 18-tida i går kveld. Et par timer seinere startet en omfattende ransaking i firmalokalene i Oslo sentrum.

Den tredje

33-åringen er den tredje som er pågrepet i saken der Toska skal ha gitt et lån på fem millioner til finansakrobaten Thomas Øye. Pengene ble overlevert i en koffert, og politiet mener millionene stammer fra kriminell virksomhet. Også Schibsted-arving Harald Undrum er siktet i saken.

33-åringen blir beskrevet som en venn av David Aleksander Toska, som er etterlyst etter dødsranet i Stavanger.

Vurderer fengsling

-  Det er satt igang en stor aksjon i forbindelse med Øye/Toska-saken, sier politiadvokat Marit Formo ved avdeling for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt.

Ingen i politiet ville seint i går kveld kommentere saken ytterligere.

33-åringens advokat, Trygve Staff, besøkte sin klient på politihuset i går kveld. Siktede var da ikke avhørt.

-  Han erkjenner ikke straffskyld, er alt Staff vil si til Dagbladet.

Politiet vil i dag vurdere om 33-åringen skal framstilles for varetektsfengsling.

Ny ransaking

Åtte-ti uniformerte polititjenestemenn fra Oslo politidistrikt rykket ut ved 21.30-tida til firmalokalene i Oslo. Politiet ransaket flere kontorer og leiligheter, og gjorde beslag.

Ransakingen i Oslo sentrum skjedde på samme adresse som da politiet slo til for flere uker siden - på jakt etter den ransetterlyste David Aleksander Toska.

Ikke funnet

Toska ble siktet for ranet i Stavanger i begynnelsen av mai. Siden den gang har politiet avhørt flere titalls personer med tilknytning til 28-åringen, men ransetterforskerne har ikke klart å finne ham.

Avsnittet for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt har jobbet tett sammen med Stavanger-politiet i ransetterforskningen. Det blir understreket overfor Dagbladet at etterforskningen av den såkalte Øye-saken i utgangspunktet ikke har noe med Stavanger-ranet å gjøre, men politikilder mener det finnes en rekke koblinger mellom de involverte i ranet - og pengetransaksjoner David Aleksander Toska har gjort de siste årene.

POLITIAKSJON: Politiet slo i går kveld til mot firmalokaler i Oslo sentrum. En 33 år gammel forretningspartner med David Aleksander Toska ble i går pågrepet og siktet for heleri. - Han erkjenner ikke straffskyld, sier 33-åringens advokat Trygve Staff.
RANSETTERLYST: David Aleksander Toska