-Toskas nett kontrollerer pengene

Aktor tror ikke 57 millioner kroner kan fordufte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Aktoratet i NOKAS-saken tror ikke noe på at utbyttet fra dødsranet er borte.

- Lå på sofaen

- Dere må legge til grunn at det var nøye planlagt hvordan utbyttet skulle behandles. Toska har behandlet utbyttet. Hans nett kontrollerer fremdeles pengene, sa aktor Tor Christian Carlsen under sin prosedyre.

- Vi tror ikke på at 57 millioner har forduftet fra planetens overflate.

Det er fortsatt fire på tiltalebenken som nekter for å ha vært med på ranet. Thomas Thendrup, Ikmet Kodzadziku, Alf Henrik Christensen og Metkel Betew har hele tiden hevdet sin uskyld. Nå forsøker aktoratet å knuse de fires påstander.

Metkel Betew sier han var i Oslo selve ransdagen.

- Selv om man ikke har noe plikt til å skaffe seg alibi, kunne han gjort det. Han kunne tatt opp sin egen telefon og ringt, gått til legen siden han hadde vondt i magen. Men han gjør absolutt ingenting. Han ligger bare på sofaen hos en kamerat. Det vil ikke være galt å legge vekt på dette, sa aktor Arild Dommersnes.

Tredje dekkhistorie

Ikmet Kodzadziku sa i sin forklaring i lagmannsretten at han var i Stavanger for å levere narkotika. Han turte ikke navngi noen av de som var involvert i narkotikahandelen av frykt for represalier.

Carlsen brukte store deler av dagen på bevisene mot Kodzadziku.

- Han har forklart en mer fullstendig historie i lagmannsretten som gjør at han ønsker å gå fri. Kodzadziku har sagt at han av frykt for straff ikke kunne fortelle denne historien tidligere. Da blir det et paradoks for oss at han forteller om narkotikahistorien. Han sier han har alibi natten før ranet på grunn av person nummer tre, som han nekter å oppgi navnet på. Spørsmålet er om dette er troverdig og etter vår oppfatning er det ikke det, sa aktor Carlsen.

- Han har en evne til å finne på dekkhistorier, dette er den andre eller tredje litt avhengig av hvordan man ser det. Historiene er ikke sanne slik vi ser det, men sier noe om hvordan han er. Den historien han står med har, var akkurat like god å bruke da han ble pågrepet av politiet i Sverige like etter ranet.

- Men da fortalte han at han hadde vært i Norge og Stavanger mer eller mindre på slump mer eller mindre for å treffe damer og stjele klær. Når det ikke nytter forteller han den nestbeste historien, som han brukte i tingretten og nå forteller han historie nummer tre.Det er betimelig å advare mot den hangen vi har til å tro at når noen forteller noe på en bestemt måte så er det sånn.

Det er ventet at aktoratet vil bruke fredagen til å avslutte sin prosedyre. Neste uke skal forsvarerne ha sine prosedyrer.