Intervju med David Toska

Toskas reaksjon på dødsbudskapet

Politimann Arne Sigve Klungland (53) ble drept under Nokas-ranet.

NOKAS-RANET: I dag kommer dokumentaren «Gåten David Toska» på TV 2 og TV 2 Sumo. Video: «Vårt lille land» / TV 2, NTB Scapix. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

David Toska (44), som er utpekt som «mesterhjernen» bak Nokas-ranet i 2004, har gitt sitt første intervju noensinne, til TV 2s «Vårt lille land». I det tre kvarter lange programmet forteller han blant annet hvordan han opplevde budskapet om at politimann Arne Sigve Klungland (53) var blitt drept under ranet.

Så på TV

Toska så TV-kanalenes ekstrasending om Nokas-ranet og dødsfallet fra dekkleiligheten han hadde dratt til etter aksjonen på Domkirkeplassen i Stavanger.

- Det var pressekonferanse med politiet. Jeg husker at de kom inn, og jeg så det på ansiktene deres. Og så begynte de å fortelle, da - at en politimann var blitt drept. Da reiste jeg meg opp og gikk rundt sånn i leiligheten, sier Toska.

Han viser hvordan hvordan han tok seg til hodet med begge hendene og gikk rundt med et apatisk uttrykk i ansiktet.

I retten forklarte Toska at det aldri var meningen at noen skulle bli drept under ranet. Kjell Alrich Schumann (53) er dømt for drapet, også han har sonet ferdig.

- Slag i magen

44-åringen forteller i TV 2-prgrammet, kalt «Gåten David Toska», også hvordan han i retten opplevde å høre om de Nokas-ansatte og andre vitners seinvirkninger etter det brutale ranet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer