Toske- rollen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stellan Skarsgård er i Oslo for å filme. Sammen med Hans Petter Moland. Altså, Skarsgård på Alnabru. Stellan som vi første gang så for cirka 456 år siden i tv-serien «Bombi Bitt och jag», basert på en 1932-roman av Fritiof Nilsson Piraten. Boka er vel det nærmeste svensk litteratur kommer selveste Tom Sawyer.

Men nå Stellan, skal du høre, og Moland, Bjørn Floberg og Bjørn Sundqvist, at dere trenger en amatørskuespiller som kan komme inn på settet og gjøre sitt livs eneste rolle som tosk. Ja, hører dere! Drømmen er å spille en cool tosk. Ok?

Hvorfor denne patetiske søknad om ei filmrolle? Jo, vi trenger alle våre nye utfordringer ettersom verdensøkonomien går rett i dommedagshvelvet, klimaet seiler sin egen høye sjøgang på de sju hav og religionene har gått i strupene på hverandre, mens det selvsagt kriges, kaves, drepes, lures og vi er alle under pisken (DumDum Boys).

Vi er derfor nødt til å bruke alle midler for å kunne jobbe med drømmen som Bruce Springsteen synger. For gårsdagens vekstnæring av bedriftspsykologer, coacher, HR, rollespillrådgivere og bankanalytikere har ingen troverdighet igjen. De er rett og slett dønn ute, takk O’Lord.

De lurte oss med visjoner tuftet på papirbobler og tungetale. Arbeider, sjarlataner og svenner: ut i gatene, fram med hakke, spade og kast lua. Illusjonene er brutt, kamp er det neste.

Vi må fikse de siste halvbiffene sjøl før isbjørnene legger ut på den siste svømmeturen (og nå kan en analytisk ungblogger i VG igjen kalle dette kornet for naivt 80-tallsrør) og vi melder oss inn i foreningen www (world wide war) doomsday.com. Stedet der du ikke finner en eneste politiker som åpent sier at det allerede har gått lukt til helvete. Doomsday. com – verre blir det ikke på denne siden av neste armageddon. Med mindre du stemmer SV og vil avskaffe fattigdom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer