Trumps forsvarskollaps:

- Total katastrofe

Donald Trump skal ha skilt lag med advokater i forsvarsteamet sitt fordi han krevde at advokatene fokuserte på påstandene hans om valgfusk. Nå hevder flere medier at Trumps nye advokater heller ikke vil bygge forsvaret rundt ekspresidentenes påstander.

STRAFF: Kommentator Marie Simonsen om hva en riksrettdom kan bety for Donald Trump. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Riksrettssaken nærmer seg med stormskritt. Tirsdag 9. februar starter behandlingen av saken mot tidligere president Donald Trump i Senatet, og dermed vakte det oppsikt i helga da Trump plutselig skilte lag med advokater i forsvarsteamet sitt.

Totalt fem advokater trakk seg, ifølge Washington Post: Butch Bowers - etikkekspert og ekspert innen lov for valgkampanjer - og tre tidligere føderale aktorer: Deborah Barbier, Johnny Gasser og Geregory Harris, i tillegg til advokat Josh Howard.

Uenige om forsvar

Ifølge flere amerikanske medier skal årsaken til Trumps forsvarskollaps være uenighet om forsvarsstrategi.

To kilder kjent med saken sier til NBC News at minst tre advokater skilte lag med Trump etter at Han ba dem fokusere på påstandene om valgsvindel som en del av hans forsvarsstrategi i riksrettssaken.

Trump ville at hans opprinnelige team skulle argumentere for at han vant valget og videreformidle hans grunnløse påstander om at valget var rigget, skriver NBC News, som videre hevder at advokatene ikke var komfortable med å «forsterke» feilinformasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer