Totalboikott av Burma ikke aktuelt

Men Kristin Halvorsen ligger unna gassrør og vannkraft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er ikke aktuelt for Norge å innføre en total økonomisk boikott av Burma nå. Norge slutter seg til «smarte sanksjoner» som skal ramme juntaen og regimet på en slik måte at det ikke rammer folk flest.

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) opplyser dette til NTB etter et orienteringsmøte hun tirsdag hadde med en rekke samfunnsaktører i debatten om Burma og hvordan Norge bør forholde seg til det brutale militærregimet.

- Det vi nå må gjøre er å gå gjennom hvordan vi forvalter Statens pensjonsfond opp mot de sanksjoner som EU diskuterer og som vi kommer til å slutte oss til, sier Halvorsen.

For halvannen uke siden presenterte Etikkrådet for Finansdepartementet sin vurdering av selskaper med virksomhet i Burma.Brende: Boikott nå Tidligere miljøvernminister, nå stortingsrepresentant Børge Brende (H) sier til NTB at Norge bør følge EUs sanksjoner, men også amerikanske myndigheter, som helt siden 2003 har pålagt amerikanske selskaper ikke å investere i Burma.

- Med de overgrepene vi har sett i den senere tid - munker som blir skutt og sivilbefolkning som blir trakassert - er det på tide at norske myndigheter setter ned foten og går internasjonalt ut og sier at nå må vi prøve å samle oss om en boikott som kan presse fram et regimeskifte i Burma, sier Brende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer