Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Totalforbud mot brennevin i Tsjekkia

Tsjekkia har innført midlertidig totalforbud mot brennevin etter at 19 personer har dødd av metanolforgiftning.

INGEN ADGANG: En butikkansatt stenger spritavdelingen i Makro hypermarket i Ostrava, Tsjekkia, seint i går kveld. Tsjekkiske myndigheter har gått til det drastiske skritt å forby brennevin etter at 19 personer har omkommet av metanolforgiftning. Foto: AP Photo/CTK, Jaroslav Ozana
INGEN ADGANG: En butikkansatt stenger spritavdelingen i Makro hypermarket i Ostrava, Tsjekkia, seint i går kveld. Tsjekkiske myndigheter har gått til det drastiske skritt å forby brennevin etter at 19 personer har omkommet av metanolforgiftning. Foto: AP Photo/CTK, Jaroslav Ozana Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbudet trådte i kraft fredag og gjelder på ubestemt tid. Formålet er å unngå flere dødsfall og skader inntil myndighetene får oversikt over hvem som har solgt og kjøpt det giftige brennevinet.

Etterforskningen har pågått en uke, og elleve mennesker er så langt pågrepet. Det første dødsfallet fant sted forrige helg i regionen Mähren-Schlesien, 35 mil øst for hovedstaden Praha.

Flere titalls mennesker har fått skader etter å ha drukket hjemmebrent eller smuglersprit som trolig inneholder metanol. Noen har mistet synet, mens andre er lagt i kunstig koma som ledd i behandlingen.

Helseminister Leos Heger sier til avisa Dnes at spritforbudet vil kunne vare i flere uker.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media