Totalforbud mot fluor: - Takker Dagbladet

Styret i det internasjonale skiforbundet (FIS) har vedtatt et totalforbud mot fluor fra neste sesong. - Det er en gledens dag, sier Vegard Ulvang.

FORNØYD: Vegard Ulvang, leder for langrennskomiteen i FIS, er strålende fornøyd med innføringen av totalforbud mot fluor. Foto: Bjørn Langsem
FORNØYD: Vegard Ulvang, leder for langrennskomiteen i FIS, er strålende fornøyd med innføringen av totalforbud mot fluor. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag vedtok styret i det internasjonale skiforbundet (FIS) et totalforbud mot fluor fra neste sesong. Dette skjer etter Dagbladets avsløringer om helseeffekter ved bruken av fluor i skismøring.

Vinteren 2020 blir det forbudt i alle skiøvelser å bruke enhver type fluor. Vedtaket i FIS-styret lørdag kveld var enstemmig.

- En gledens dag

Leder i langrennskomiteen i FIS, Vegard Ulvang, bekrefter at styret på sitt møte i dag vedtok totalforbudet for fluor:

- Jeg ser på dette som en gledens dag for hele skisporten. Nå er jo både helseskadene og naturskadene dokumentert av Dagbladet over lang tid, og vi kan ikke ha skismøring som skader miljøet.

Sporten skal være ren og frisk, så det er hovedpoenget, sier Ulvang til Dagbladet.

Han legger til at han i tillegg er overbevist om at forbudet vil føre til bedre rekruttering i skisporten, og at skismøring vil bli både enklere og billigere.

- Det er også en viktig konsekvens av det her, slår han fast.

- Mer offensivt

Den siste tida har Dagbladet satt søkelyset på helseeffekter ved fluorbruk i skismøring. Blant annet er det blitt avslørt at vanlige skifedre har opp mot 19 ganger høyere fluorverdier i blodet enn normalbefolkningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer