Australia:

Totalforbyr fiske og gruvedrift

Australias regjering avslører planer om en gigantisk havpark mellom Australia og Antarktis, hvor fiske og gruvedrift vil bli totalforbudt.

NYE PLANER: Den australske regjeringen kunngjorde søndag nye planer for dette stedet. Foto: M. Murphy / Wikimedia Commons
NYE PLANER: Den australske regjeringen kunngjorde søndag nye planer for dette stedet. Foto: M. Murphy / Wikimedia Commons Vis mer
Publisert

Australias regjering kunngjør planer om å etablere en stor havpark som vil forby fiske og gruvedrift.

Havparken vil være lokalisert mellom Australia og Antarktis, og omfatte flere avsidesliggende øyer utenfor landets sørøstkyst.

Denne kunngjøringen kom fra den australske regjeringen på søndag, skriver danske TV 2.

Forslaget innebærer en utvidelse av den eksisterende havparken Macquarie Island Marine Park, som vil bli tredoblet i størrelse.

Større enn Japan eller Vietnam

Dette vil beskytte et område på over 475 000 kvadratkilometer, tilsvarende størrelsen på Spania eller Kamerun, og mye større enn for eksempel Vietnam eller Japan.

Havparken vil bli klassifisert som en beskyttet havpark, og alle fiske-, gruvedrifts- og utvinningsaktiviteter vil være forbudt i området.

Den australske miljøministeren, Tanya Plibersek, uttalte at eksisterende fiskeaktiviteter som er rettet mot patagonisk isfisk vil få fortsette.

Macquarie Island, som ligger halvveis mellom Australia og Antarktis, er hjemsted for dyrearter som kongepingviner og pelssel. Det fungerer også et subantarktisk senter for vitenskapelig forskning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer