Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Totalindeksen på Børsen opp 31 prosent i 1997

Oslo (NTB): Den gjennomsnittlige avkastningen på aksjene notert på Oslo Børs, totalindeksen, kom opp i 31 prosent i 1997.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Siden utgangen av 1995 har kursene steget med 75 prosent. Det er neppe tvil om at solid norsk økonomi, lav rente og inflasjon, kombinert med god investeringsevne i næringslivet er hovedfaktorene bak denne oppgangen, sier informasjonssjef Bernt Bangstad ved Oslo Børs til NTB.

Finans er den bransjen som har hatt den klart beste utviklingen i år. Gjennomsnittlig steg finansaksjene med hele 55 prosent etter en kraftig utvikling i desember, da kursene steg med 10,4 prosent.

De største børsvinnerne i 1997 ser ut til å bli Sydvaranger med pluss 343 prosent, Tandberg som økte med 308 prosent og Søndenfjeldske med en oppgang på 294 prosent.

Børstaperne er først og fremst Fountain Oil, ned 85,7 prosent, Alvern Norway som gikk ned 81,4 prosent og Ecuanor med en nedgang på 73 prosent på Oslo Børs.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!